Салат „Два кольори“

Салат, який ми хочемо вам запропонувати готується виключно із сирих овочів – це із буряка червоного і моркви по-корейськи. Такий салат чудово впливає на здоров’я. Сирі овочі, як ми знаємо добре очищають організм. Салат низькокалорійний, смачний і багатий на вітаміни, готується досить просто і швидко. Салат з буряка і моркви чудово поєднується з іншими стравами з м’яса, риби. В його складі є сирий червоний буряк, ароматна морква по-корейськи, заправлені соняшниковою олією з невеликою кількістю цукру. Його можна їсти на обід або на вечерю і не перейматися за свою фігуру, через те, що він може бути дієтичною стравою.

салат вітамінний

Для салату вам будуть потрібні такі складники:

Буряк червоний – 1 штука

Морква по-корейськи – 250 грамів

Соняшникова олія – 2 столові ложки

Цукор – 1 чайна ложка.

салат інгредієнти

Корисні властивості інгредієнтів салату. Червоний буряк має багато корисних речовин і вітамінів, його використовують при таких хворобах: при гіпертонії буряк допомагає понизити тиск; при хворобах печінки, овоч робить активнішими клітини печінки; речовини буряка розширюють судини; виводить з організму надлишок рідини; зміцнює стінки кровоносних судин; запобігає виникненню анемії; виводить з організму шкідливий холестерин; його використовують для профілактики онкологічних хвороб; через великий вміст йоду, буряк допомагає в роботі щитоподібної залози; благотворно впливає на роботу травної системи; присутність фолієвої кислоти заспокоює нервову систему; вживання буряка впливає на стан артерій; зміцнює кісткову систему, зуби; захищає імунітет; стимулює роботу головного мозку; допомагає втрачати вагу; він є чудовим проносним засобом; має протизапальну та сечогінну дії. Сік буряка має надзвичайні властивості: покращує склад крові; позбавляє від безсоння; лікує ангіну, фарингіт;  розширює судини крові; стимулює роботу лімфатичної системи; покращує роботу серця; відновлює слух. Морква по-корейськи буває різною на смак, або гострою або трохи легшою, все залежить від смакових уподобань. Салат із моркви використовують як самостійну закуску, прикрасу до основної страви, або вона може бути одним з інгредієнтів якогось салату, або гарніром до м’яса. В ній присутні такі інгредієнти, які корисні для організму через свої антибактеріальні дії. Салат вважається низькокалорійним. А користь від салату однозначно є. Морква по-корейськи завдяки гостроті добре діє на процес травлення, впливає на виділення шлункового соку, викликає апетит, зміцнює стінки судин. Морква багата на вітаміни, велика кількість бета-каротину, який чудово впливає на зір – зберігає його. Великий вміст вітаміну А в моркві покращує стан шкіри, нігтів, волосся, підтримує імунну систему, її використовують як відхаркувальний засіб, має протигельмінтну дію, добре виводить з організму рідини.

Етапи приготування вітамінного салату:

1. Спочатку потрібно підготувати червоний буряк. Промийте ретельно буряк під протічною водою. Почистьте від шкірки за допомогою ножа для чистки овочів. Тепер потрібно буряк нарізати тонесенькими кружечками, це можна зробити дуже гострим ножиком, або простіше нашаткувати за допомогою ножа для капусти. При покупці овочу зверніть увагу на його колір – він має бути темним, якщо світліший колір, тоді це кормовий буряк, його краще не брати, бо у салаті він буде не смачним.

салат апетитний

2. Готуємо заправку. Для цього потрібно розігріти сковороду і налити в неї соняшникову олію, довести її до кипіння – цей процес надасть салату особливого аромату і смаку.

салат ароматний

3. А зараз формуємо салат. Візьміть тарілку для салату, гарно викладіть на неї бурякові слайси, на буряк розкладіть моркву по-корейськи,

салат простий

посипте невеликою кількістю цукру – це для вираження смаку, полийте перекип’яченою соняшниковою олією, зверху можна прикрасити цікавими трубочками із буряка (візьміть тоненькі шматочки буряка і згорніть їх у вигляді трубочки). Все смачний, вітамінний, апетитний, пікантний салат готовий. Смачного!

салат готовий

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.