Салат „Яскраві барви“

Ну щоб такого спробувати сьогодні? Хочеться чогось вишуканого, ситного, смачного. Ми для вас підготували рецепт салату, який виконає ваші забаганки. Салат який ми підібрали саме вам, він соковитий, апетитний, поживний, пікантний. В його складі є: соковита морква по-корейськи, солодкувата кукурудза консервована, кусочки ніжної шинки, ароматна цибулька і на останок маленькі хрусткі грінки. Приготуйте салат, отримайте масу задоволення від його смаку.

салат яскравий

Для салату вам потрібні будуть такі інгредієнти:

Морква по-корейськи – 150 грамів

Кукурудза консервована – 100 грамів

Шинка – 3 великі шматочки

Цибуля середнього розміру – 1 штука

Грінки – 75 грамів

Майонез – 2 столові ложки.

салат інгредієнти

Корисні властивості інгредієнтів. Морква по-корейськи давно користується своєю популярністю. Її використовують як закуску, окрему страву, прикрасу для якоїсь страви, або вона може бути інгредієнтом в салаті. Сама морква багата на вітаміни та корисні речовини, а от приготована в такий спосіб, як морква по-корейськи, вона в рази більше приносить користі для організму. Сама страва досить гостра, а отже добре впливає на процес травлення, під час вживання цієї страви виділяється шлунковий сік, який викликає апетит. Якщо часто її споживати, то вона добре впливає на стінки судин – зміцнює їх. Кукурудза консервована не втрачає своїх корисних властивостей під час консервації, в ній зберігаються практично всі корисні речовини які присутні у свіжому овочі. Часте вживання цього продукту добре впливає на: імунітет, він його зміцнює; роботу серця; високий артеріальний тиск, він його понижує; кров, він її насичує корисними речовинами, що добре при анемії; понижує рівень холестерину; очищує печінку; покращує обмін речовин. Цибуля дуже корисний овоч, вона добре впливає на апетит, вона має антисептичну дію, бореться з великою кількістю бактерій і вірусів, корисна при проблемах з травлення, допомагає при гіпертонії, долає застудні захворювання. А ще її застосовують у косметології: роблять маски при хворобі себореї, використовують для зміцнення волосся. Сік цибулі діє як відбілюючий засіб для шкіри при пігментних плямах та веснянках. У шинці міститься багато білка, зате мало вуглеводів, клітковини й жирів. Ще є у великій кількості селену, який своїми корисними речовинами підтримує репродуктивну функцію. Жирні кислоти, які присутні в шинці, мають добрий вплив на розвиток мозку. Шинка діє як антибактеріальний засіб, вона прискорює виведення жовчі з організму, бере участь у прискоренні обміну речовин.

Етапи приготування салату:

1. Консервовану кукурудзу висипте на друшляк, щоб стекла рідина. При виборі продукту, в першу чергу зверніть увагу на термін придатності, потім чи не пошкоджена тара, якщо вона жерстяна.

салат смачний

2. Цибулю почистьте від лушпини, розріжте її на дві половини, подрібніть за допомогою гострого ножа у вигляді напівкружечок.

салат поживний

3. Шинку поріжте тонкими шматками, потім кожен кусочок розріжте на три частинки, подрібніть її у вигляді соломки. При виборі шинки зверніть увагу на її запах, він має бути приємним, а не різким, поверхня має бути суха. Якщо колір дуже рожевий, то в ній багато нітратів.

салат ситний

4. Беремо окрему тарілку в неї викладаємо нарізану шинку, цибулю та консервовану кукурудзу, додаємо майонез і ретельно змішуємо.

5. А зараз будемо формувати салат. Візьміть тарілку для салату, на її середину акуратно викладіть салат. Прикрасьте його зверху невеликою кількістю моркви та кукурудзи, навколо салату розкладіть грінки, до речі купуючи грінки зверніть увагу на термін придатності, та чи не пошкоджена упаковка. Якщо грінки ви готували самі тут все набагато простіше. От і все салат готовий. Смачного!

салат готовий

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.