Салат “ Три перці“

Це дивовижний, апетитний, вітамінний, смачнющий салат для тих, хто любить вишуканий смак перцю. Простий і не вибагливий, зате має чудовий смак. Запитаєте чому три перці? Та тому, що кожен із них має свій набір вітамінів, смак, вигляд. Всього три різні перці вам знадобляться, а ще червона або фіолетова цибулька, оливкова олія та сіль. Приготуйте пікантний салатик, яким ви здивуєте своїх гостей чи подруг. Скуштувавши такого багатого, вітамінного салату, ви одержите на тривалий час заряд енергії та бадьорості.

салат соковитий

Для салату вам знадобляться такі інгредієнти:

Червоний болгарський солодкий перець – 1 штука

Напівгострий перець – 1 штука

Перець Ротунда – 1 штука

Червона цибуля – 2 штуки

Оливкова олія – 2 столові ложки

Сіль – 1 чайна ложка.

салат інгредієнти

Корисні властивості. Ви без сумніву знаєте як виглядає перець болгарський, він буває різного кольору: червоного, жовтого та зеленого і всі види корисні, соковиті, ну і звичайно, запашні плоди. І використовують їх для приготування різних страв, і до піци, і до супу, і борщу, до м’яса запіканок. У ресторанах перець подають поєднуючи його з різними стравами, а також і окремим блюдом. Крім солодкого болгарського перцю є ще каєнський та чилі. Розрізняють три види перців – солодкі, з яких виготовляють паприку, на пів гострі, гострі. Болгарський перець солодкуватий на смак. Його використовують для споживання в термічній обробці, але все-таки краще вживати цей овоч у сирому вигляді, так у ньому більше збережеться корисних вітамінів для нашого організму. В ньому є великий вміст вітаміну С приблизно така кількість, як у цитрусів та ягід. Ще перець багатий на жири, білки, вуглеводи, амінокислоти, ефірні олії, вітаміни та мінеральні речовини, які необхідні для організму. А ще сік перцю добре впливає на стан волосся, нігтів, зміцнює їх. Недарма перець називають вітамінною скарбницею. Не більш цінним продуктом на вітаміни є цибуля. Вона активізує процеси кровообігу, сприяє водно-сольовому обміну в організмі, її добре вживати при діабеті, бо знижує рівень цукру. Існує багато сортів цибулі, які відрізняються кольором. формою, смаком. Зате найпопулярніша цибулька звичайна біла, солодка, але для пікантнішого смаку використовують червону або фіолетову, які також соковиті, ароматні, додають блюдам вишуканості. Цибуля містить велику кількість корисних речовин: глюкоза, сахароза, фруктоза. Продукт містить лимонну і яблучну кислоти, жири, ефірна олія з дисульфідом, який і виділяє гострий запах, фітонциди, полісахарид інулін. Ця рослинка, багата на такі вітаміни: С, Е, Н, РР, групи В, корисними речовинами: залізом, йодом, алюмінієм, цинком, хромом, міддю, марганцем, фтором, які корисні й дуже поживні для людського організму. Рідко можна зустріти страву в якій не було б цибулі. ЇЇ варять, жарять, запікають, маринують, і в кожній страві має свій вишуканий смак. Не менш важливу роль у кулінарії відіграє оливкова олія, яка також багата на вітаміни. Якщо вживати її регулярно, то можна зміцнити судини, запобігти серцевим хворобам, вона допомагає організму швидко відновитися від тривалих захворювань, виводить шкідливі токсини, запобігає виникненню артриту, ожиріння, заспокоює нервову систему.

Етапи приготування салату:

1. Помийте перець під протічною холодною водою, дайте воді стекти відклавши перець на кілька хвилин.

салат ароматнийРозріжте перець на половину, вийміть серединку та зернятка. Якщо перчинки великого розміру, то розріжте їх на четвертинки та нарізайте соломкою.

салат пікантний

2. Почистьте цибулю від лушпиння та наріжте тонкими кільцями.

салат смачний

3. А зараз формуємо салат. На тарілку викладіть нарізаний перець, зверху притрусіть цибулею, полийте оливковою олією і посоліть. І все смачний, вітамінний, соковитий, легкий салат готовий, смакуйте на здоров’ячко!

салат готовий

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.