Салат „Вітамінна бомба“

За вікном похмуро, дощить… Справжня осінь. Так і хочеться чогось весняного і яскравого, щоб підняти собі настрій, правда? Ми знайшли для Вас чудовий вихід відволіктися від осінньої меланхолії. Салат з помідорів, червоного перцю і зелені так і проситься розбавити однотонну атмосферу Вашого столу. Зазвичай дуже смачні і оригінальні салати получаються, коли ми поєднуємо продукти різних, яскравих кольорів – і в цьому рецепті Ви знайдете відповідь, як досягти такого цікавого результату. А знаєте, за що ще цей салат так полюбляють господині? Часто діти відмовляються їсти овочі і матусі намагаються хоча б якось „сховати“ їх в запіканках чи пюре, адже овочі надзвичайно корисні! І тут на допомогу приходять саме такі рецепти – барвиста кольорова гама зацікавлює дитину і вона із задоволенням просить добавки. Тому, давайте не зволікати і приступаємо до процесу приготування.

салат рецепт

Інгредієнти :

– один жовтий помідор
– один червоний помідор
– один оранжевий помідор
– один великий червоний перець
– два невеликих огірки
– петрушка
– спеції за бажанням

салат інгредієнти

Кількість порцій : 2

Час приготування : 15 хвилин

Приготування

Крок 1.

Для початку підготуємо наші червоні овочі. Ретельно миємо помідори і червоний болгарський перчик. 

салат приготування

Крок 2.

Акуратно нарізаємо помідори і відкладаємо їх на окрему тарілочку.

салат смачний

Крок 3.

Так само нарізаємо і перець. Стараємося нарізати всі овочі дуже акуратно і використовувати гострий ніж, щоб усі шматочки получалися рівними і гарними.

салат поживний

Крок 4.

Тепер беремося за зелені овочі. Миємо огірок і петрушку, тоді даємо зелені просохнути. Можна скористатися одноразовим кухонним рушничком. Після цього дрібно нарізаємо зелень.

салат оригінальний

Крок 5.

Нарізаємо огірок кубиками.

салат корисний

Крок 6.

Ось усі інгредієнти і готові. Тепер нам залишається лише гарно викласти все на тарілку в хаотичному порядку (щоб усі кольори перемішалися), прикрасити петрушкою і додати сіль та перець. Поливаємо салат оливковою олією.

салат яскравий

Рецепт надзвичайно простий – готується за якихось 10-15 хвилин. Такий варіант салату ідеально підходить як для корисного перекусу або обіду, так і для ситуацій, коли потрібно щось швидко приготувати до приходу гостей. Ми впевнені, що від такого салату не відмовиться ніхто, адже це справжня вітамінна бомба! Кожен з інгредієнтів так і кишить корисними властивостями та вітамінами. Помідор, взагалі, відноситься до найпопулярніших овочів в світі. Їх їдять і сирими, і маринованими, додають в соки і супи… Завдяки високому вмісту заліза помідори і їх сік дуже корисні при серцево-судинних захворюваннях. Речовини, які є в томатах, нормалізують обмін речовин, стимулюють роботу нирок і шлунку, понижують тиск і рівень холестерину в крові. Плоди помідорів багаті на білки, вуглеводи, вітаміни групи В, а також мінерали (фосфор, йод, магній, кальцій). А ще помідор абсолютно не калорійний – він містить всього лише 19 ккал. Червоний болгарський перець також є дуже корисним і має в своєму складі ті ж самі вітаміни і мінерали, що й помідор. Він також являється захистом від злоякісних утворень, бореться з остеопорозом і атеросклерозом і багатий на аскорбінову кислоту. А петрушку заслужено вважають найкориснішою зеленню, завдяки високого вмісту бета-каротину і неймовірної кількості вітамінів, що допомагає їй боротися зі шкідливими бактеріями в нашому організмі. Також дуже корисними є огірки, які очищають наш організм від холестерину.
Отже, корисність і поживність цього салату є просто на максимальному рівні. Смачного Вам!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.