Салат „Весняний бриз“

Цезар, мімоза, нісуаз… Усі наші улюблені салати в прямому сенсі „приїлися“? Ми підготували для Вас цікавий і простий рецепт салату з домашнім сиром, помідорами і сливою. Виглядає такий салат ну дуже яскраво і по-весняному – не дарма ми назвали його „Весняний бриз“. Мінімальна кількість інгредієнтів і максимально насичений смак : саме такий опис ідеально підходить нашому салату. Готується він і справді менше ніж за 15 хвилин, розрахований на дві порції і перекус такою смакотою не лише наситить Вас, а й підніме настрій. А про корисні властивості, якими володіє абсолютно кожен продукт цього рецепту, поговоримо пізніше – час готувати. 

салат рецепт

Інгредієнти :

– кочан капусти
– домашній сир (100-150 гр.)
– слива венгерка (4-5 шт.)
– два середніх помідори
– цибуля-порей
– оливкова олія
– кунжут

салат інгредієнти

Приготування

Крок 1.

Беремо домашній творог або покупний кисломолочний сир. Важливо, щоб він був не розсипчастий, а квадратної форми. Дістаємо його з пачки і нарізаємо на невеликі куски так, як це зображено на фото. 

салат апетитний

Крок 2.

Ретельно миємо сливи і нарізаємо їх четвертинками. 

салат оригінальний

Крок 3.

Беремо два помідори, миємо їх і нарізаємо акуратними кружечками.

салат поживний

Крок 4.

Починаємо шинкувати капусту. Миємо кочан і забираємо почорнілі листя, якщо такі є. Розрізаємо капусту на дві частини (а якщо вона дуже велика – на чотири частини) і вирізаємо кочан. Тепер ставимо кожен кусочок боком і тонко шинкуємо. Відкладаємо капусту в окрему тарілку.

салат з капустою

Крок 5.

Миємо цибулю-порей, висушуємо за допомогою рушничка і дрібно нарізаємо. Цибуля-порей багата вітаміном С і дуже корисна при порушеннях травлення.

салат корисний

Крок 6.

Ось ми і готові оформляти наш салатик. Викладаємо на тарілку спочатку капусту, і тоді в три рівні ряди викладаємо помідори, сливи і домашній сир. Посипаємо все це цибулькою і солимо та перчимо за смаком. Хорошою ідеєю буде також додати кунжут – він багатий цинком, фосфором і вважається потужним антиоксидантом, який є корисним для профілактики ракових захворювань.

салат приготування

Салат готовий до подачі – яскравий, соковитий і корисний. Ось ми і добралися до нашої обіцянки розповісти Вам про корисні властивості наших інгредієнтів. Давайте поговоримо спочатку про ключовий продукт нашого салату – домашній сир. Він є унікальним продуктом, оскільки у стравах зберігає „смаковий нейтралітет“, даючи іншим продуктам шанс максимально проявити себе і при цьому сам ненав’язливо додає страві ніжного смаку. Будучи кисломолочним продуктом, він збагачений білками, фолієвою кислотою, вітамінами А, Е, В6 і В12, а також метіоніном. Метіонін – це незамінна амінокислота яка необхідна для підтримки росту і азотистого балансу організму. Сливи також мають в своєму складі неймовірну кількість вітамінів. Це і ретинол, і аскорбінова кислота і такий важливий для кісток вітамін К1. Завдяки споживанню слив в організмі знижується рівень шкідливого холестерину. А ще слива допомагає боротися з остеопорозом і хворобами серця. Капуста також не поступається сливі корисними вітамінами, і навіть може похвалитися таким рідкісним вітаміном як вітамін U (дуже важливий для тих, хто страждає виразкою шлунку). А помідор має в своєму складі лікопін, який знижує ризик ракових захворювань. В помідорах також є глюкоза, фруктоза, органічні кислоти (наприклад, лимонна), і каротин. Такий склад робить помідори привабливими не лише для споживання – ці плоди часто використовують з лікувальними намірами. Кожен інгредієнт особливий і корисний по-своєму, тому смакуйте і будьте здорові!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.