Салат „Присмак моря“

На дворі літо добігає кінця, але ми все ще так хочемо, його тепла, ще поніжитися на сонечку, пірнути в теплу воду, на жаль сезон уже закінчився. Але ми можемо відчути смак літа та моря приготувавши салат зі смачної рибки, поєднати її із листям салату Айсберг, додати сиру бебі моцарелки, зелені, помідорок чері, і все це заправити оливковою олією. Він готується досить швидко та просто, лише потрібно мати під руками всі інгредієнти.

салат ситний

Вам будуть потрібні такі складники:

Скумбрія в олії – 1 банка

Сир моцарела Бебі – 125 г

Помідори чері – 7-8 штук

Цибуля зелена – 1 пучок

Петрушка – 1 пучок

Салат Айсберг – 3-4 листки

Оливкова олія – 2 столові ложки

Гірчиця – 1 чайна ложка

Спеції.

салат інгредієнти

Корисні властивості інгредієнтів. Риба скумбрія дуже багата на вітаміни та корисні речовини, вона приносить велику користь для здоров’я людини: добре впливає на розвиток і зміцнює кістки; вона запобігає виникненню онкологічних захворювань; поліпшує пам’ять; має позитивний вплив на роботу серця; вона зміцнює й очищує судини; жирні кислоти в складі риби нормалізують холестерин; запобігає утворенню тромбів; підтримує водний баланс в організмі; зміцнює нервову систему; регулює обмін речовин; підтримує в нормі артеріальний тиск. Сир моцарела має в собі велику кількість корисних речовин, які потрібні для правильної роботи організму. Сир корисний тим, що він: поліпшує зір, зміцнює кістки, підтримує імунну систему, допомагає боротися з головними болями, покращує стан шкіри, волосся та нігтів, допомагає кісткам зростатися швидше після переломів, сир вважають низькокалорійним продуктом, тому використовують при дієтах. Листя салату Айсберг дуже багатий вітамінами й корисними елементами. Капуста благотворно діє на організм: харчові волокна овочу очищають організм; добре впливає на роботу шлунку; виводить шкідливий холестерин; підвищує імунітет; покращує зір; підтримує роботу мозку; запобігає виникненню анемії, корисний при хворобах ротової порожнини. Помідори чері – низькокалорійний продукт, який володіє великою кількістю корисних речовин. При частому вживанні томатів ми допомагаємо організмові боротись із багатьма хворобами: допомагає позбутися анемії, прискорює обмін речовин, тримає в нормі процеси травлення, покращує стан кровоносних судин, допомагає при хворобах серця, виводить зайву вологу з організму, покращує роботу нирок. Петрушка містить багато вітамінів і мікроелементів, є низькокалорійним продуктом, вона має протизапальні властивості, має сечогінну дію, при вживанні її покращується апетит, петрушка виводить солі з організму, корисна при здутті живота, протидіє набрякам, підвищує гемоглобін, зміцнює зуби, добре впливає на судинні стінки, є чудовою профілактикою для онкології.

Етапи приготування салату:

1. Листя салату Айсберг миємо під протічною водою, нарізаємо його на невеликі шматочки. При виборі капусти зверніть увагу на те, що вона має бути правильної форми, листя рівномірно має бути зеленим, без пожовклості, не має відпадати від качана, корінь качана має бути світлим, якщо він темний, то овоч не свіжий.

салат рецепт

2. Цибулю промийте під струменем води, подрібніть її невеликими шматочками.

3. Петрушку миємо у воді та подрібнюємо.

салат смачний

4. Помідорки чері помийте під протічною водою, порозрізайте їх на дві половинки.

салат свіжий

5. Скумбрію вийміть із банки, викладіть у тарілку і за допомогою виделки подрібніть. Перед вибором продукту зверніть увагу на цілісність тари, чи не пошкоджена вона, чи не здута, перевірте термін придатності.

салат ароматний

6. А тепер будем готувати соус. Візьміть окрему піалу налийте у неї оливкову олію, додайте гірчиці, посоліть і поперчіть до смаку.

салат соус

7. Тепер формуємо салат. Візьміть тарілку для салату, розкладіть спочатку кусочки подрібненого листя салату, зверху викладіть шматочки риби, потім прикрасьте помідорками чері й сиром Моцарела Бебі, притрусіть салат зверху подрібненою цибулею і петрушкою, і все це полийте ароматним соусом. Смачний, легкий, простий і ніжний салат готовий. Смачного!     

салат готовий

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.