Ситний салат з курячим філе, твердим сиром, помідорами, огірком та грінками

Ситний салат з курячим філе, твердим сиром, помідорами, огірком та грінками

Класика в музиці, фільмах та у мистецтві завжди залишається актуальною. Ми вважаємо, що кулінарія – це теж своєрідне мистецтво, в яке можна поринути з головою. Як і в цьому виді діяльності кулінарія теж має свої класичні, всіма улюблені варіанти страв. Саме сюди відносяться різноманітні салати з курки. Це просто безпрограшний варіант на святковому столі, або ж просто чудовий варіант для сімейної вечері. Це не тільки ситно, а ще й корисно. Варіацій дуже багато, але сьогодні ми поговоримо про наш улюблений рецепт. „Ситний салат з курячим філе, твердим сиром, помідорами, огірком та грінками“ – це неймовірна комбінація ніжного курячого м’яса, ароматного сиру, свіжими овочами та хрустким хлібом. Вартий уваги також соус салату – насичений бальзамічний оцет, який додасть пікантності салату. Салат складається з цілком доступних інгредієнтів, тим не менш, він виглядає по-особливому святково та вишукано. Запишіть рецепт такого апетитного та поживного салату в свою кулінарну книгу і тоді задоволені обличчя за столом Вам гарантовані!

Щоб приготувати цей хрусткий салат Вам потрібно купити такі продукти:

– куряче філе – 250 гр.

–  білий хліб 

–  твердий сир – 150 гр.

– помідори середнього розміру – 2 шт.

– листя салату

– огірок середнього розміру – 1 шт.

– часник – 2 зубчика

– бальзамічний оцет

– трохи солі та перцю

Час приготування – 25 хвилин

Кількість порцій із зазначених інгредієнтів – 2

Покроковий рецепт

Крок 1 

Промийте курячу грудку, відріжте зайві шматки білого жиру та зніміть тонку плівку з м’яса. Далі розріжте куряче філе на кубики середнього розміру. Поперчіть та посоліть їх. В розігріту сковороду налийте трохи оливкової олії та помістіть туди куряче філе. Накрийте її кришкою та смажте на невеликому вогні, щоб не утворилась підсмажена кірка. Час приготування становить приблизно 15 хвилин. Якщо не перестаратись та не пересмажити куряче філе, то воно вийде неймовірно ніжне та соковите. Час від часу перемішуйте шматочки м’яса. Важливо вибрати дійсно якісне куряче філе, тому завжди слід звертати увагу на зовнішній вигляд м’яса: воно не повинно містити прожилки, згустки крові та мати засохші місця. 

Крок 2

Візьміть білий хліб (можна використовувати будь-який інший, чорний, наприклад додасть салату свого яскравого присмаку) та наріжте його на кубики середнього розміру. Максимально розігрійте сковороду, без додавання олії. Поставте на неї нарізані шматки хліба і смажте їх до утворення золотистої скоринки. Це займе приблизно 5 хв, якщо не зменшувати потужність газу.

Потім очистіть зубчик часнику та натріть ним кожну грінку. Це зробить смак салату більш насиченим, але не надто гострим.

Крок 3

Твердий сир потріть на терці середнього розміру. Напевно всі знають, що для приготування страв потрібно вибирати справді якісні сири. Так що ж потрібно знати для цього? Ось декілька порад від нас: 

1. Уважно читайте етикетку даного продукту. Насправді сир може бути далеко не твердим сиром, а просто сирним продуктом. Це дуже велика різниця, адже саме в сирному продукті міститься мізерна кількість користі (якщо й зовсім не міститься), та велика кількість рослинних жирів, які негативно впливають на наше здоров’я. Тому, ми  додатково радимо Вам завжди легенько натискати на поверхню сиру – якщо звідти виділяється рідина – це сирний продукт, який нічого спільного з твердим, натуральним сиром не має.

2.  Колір продукту. Сир може бути яскравим та насиченим, проте, якщо його відтінок занадто кидається в очі – це вірний показник того, що в ньому містяться барвники.

3. Ціна. Ми вважаємо, що справжній, натуральний твердий сир не може бути дешевим. Тому завжди тверезо огляньте склад та адекватно оцінюйте ціну продукту.

Крок 4

Промийте помідори, просушіть їх, відріжте зайві частинки та наріжте кубиками. Для того, щоб помідори тримали свою форму, при нарізці на кубики – купуйте виключно томати середнього розміру та помірно тверді на дотик.

Крок 5

Огірок промийте від водою, відріжте хвостик та наріжте кубиками. Якщо Вам, раптом, попались гіркі на смак огірки – Ви можете замочити їх у холодній воді приблизно за годину до готування страви.

Крок 6

Листя салату ретельно промийте та обов’язково просушіть паперовим рушничком, загорнувши листя в нього.Ви можете, не використовуючи ніж, акуратно подрібнити листя своїми руками.

Крок 7

З’єднайте всі інгредієнти в салатниці.

Після цього добавте туди бальзамічний оцет та ретельно перемішайте все. Для подачі на стіл викладіть салат на тарілку та посипте зверху натертим твердим сиром. Вуаля! Наш класичний, хрусткий салат з апетитною курочкою готовий до споживання! Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.