Салат "Яскрава мить"

„Яскрава мить“

Перед будь-яким застіллям кожна господиня розмірковує над тим, чим би вона могла вразити своїх близьких. Зазвичай готується багато різних холодних страв, серед яких завжди зустрічаються салати, приготовані з тих, чи інших овочів. Вони також можуть поєднуватися із м’ясом  або рибою. Салат «Яскрава мить» готується із надзвичайно простих, однак поживних, продуктів, які є джерелом великої кількості вітамінів та мікроелементів, що позитивно впливають на організм людини. 

Для приготування 2 порцій салату Вам знадобиться:

200 г сиру

1 яйце

1 баклажан

1 помідор

1 зубок часнику

Зелена цибуля

Кріп

Спочатку розпочинаємо із приготування баклажанів. Баклажани миємо і нарізаємо їх смужками, не очищаючи.

Потім обсмажуємо в олії кілька хвилин.

Після цього необхідно взяти помідор, помити його і нарізати на невеликі частини.

Після цього слід нарізати частини помідора на менші кусочки.

Відваріть одне невелике яйце у підсоленій воді. Охолоджене яйце треба обережно почистити та порізати смужками.

Візьміть свіжий твердий сир та натріть його на терці.

Підготуйте зелень для салату. Помийте цибулю та наріжте її дрібно для салату.

Не слід забувати також про кріп. Його потрібно дрібно нарізати.

Коли всі інгредієнти вже підготовані, починаємо збирати їх по шарах.

Спочатку змішуємо дрібно нарізану зелену цибулю із яйцем, викладаємо їх у форму як перший шар.

Для наступного прошарку потрібно змішати обсмажені баклажани із майонезом і викласти поверх яєць. Щоб надати салату гостроти, додайте до майонезу подрібнений часник.

Наступним кроком буде рівномірне викладення кусочків помідора.

Далі візьміть нарізаний кріп і посипте акуратно поверх помідорів.

На завершення викладіть натертий сир. Зверху можна прикрасити салат зеленню та помідорами чері, поділивши їх навпіл.

Залиште салат у холодильнику на кілька годин для того, щоб він просочився заправкою із майонезу та часнику, а також томатним соком. Тоді ви зможете насолодитися приємним смаком та отримати повну порцію життєво важливих елементів та вітамінів, адже кожен продукт, що входить до складу салату здатен корисно впливати на організм людини.

Ось, наприклад, баклажан вважається природним антидепресантом, оскільки він багатий вітамінами групи В, що відповідають за нервову систему. Тому цей овоч допомагає подолати хвилювання, поганий настрій, а також безсоння. Окрім того баклажан є низькокалорійним, що особливо важливо для тих, хто хвилюється про свою фігуру. Цей овоч покращує роботу кишківника, виводить холестерин.

Помідор також є корисним продуктом, який позитивно впливає на здоров’я шкіри, зір та підтримує нервову систему. Помідор містить також вітамін К, який добре впливає на кістки, та бета-каротин, що підтримує зір і захищає від хвороб очей.

Відома своїми цілющими властивостями і цибуля, оскільки вона зміцнює імунітет людини, завдяки багатому вмісту вітаміну С, сприяє утворенню еритроцитів та підтримує функції нервової системи.

Часник має також високу поживну цінність, оскільки до його складу входять марганець, калій, кальцій, фосфор, залізо. Він нормалізує травлення, є допоміжним у перетравлюванні важкої збагаченої жирами їжі, запобігає утворенню тромбів.

Яйце – це не менш важливий продукт, який добре впливає на здоров’я очей, багатий на вітамін D,  запобігає утворенню тромбів та серцевому нападу.

Твердий сир має лікувальні властивості.  Він рятує від безсоння, оскільки складовими компонентами сиру є магній та інші мікроелементи, омолоджує імунну систему. Сир збагачений жирними кислотами, які блокують ріст ракових клітин в організмі.

Салат «Яскрава мить» має не тільки апетитний вигляд та неперевершений смак, але й ситний та корисний. Приготуйте такий салат на обід, чи вечерю та отримайте велику дозу задоволення і життєво важливих речовин!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.