Салат « Шалений тунець»

« Шалений тунець»

Всі господині напередодні свята складають святкове меню. Жоден святковий стіл ще не обійшовся без салатів. Дуже смачна страва із малої кількості продуктів, це простий рецепт шарового салату з тунцем. Він прикрасить святковий стіл і наповнить ваш організм вітамінами!
Продукти (на 2 порції):
 Тунець – 1 баночка;
Зелена цибуля – пучок;
Картопля – 1 велика;
Морква – 1 велика;
Яйце – 3 штуки;
Майонез – 50 грамів;
Сіль за смаком.

Підготуємо всі продукти. Насамперед потрібно відварити картоплю і моркву. Добре вимити овочі, залити холодною водою і відварити до готовності, дати охолонути. По такому ж принципу відварити яйця, залити холодною водою і варити після закипання ще 10 хвилин, потім покласти їх в холодну воду до повного охолодження.

Відкрити баночку з тунцем, злити не всю рідину, щоб тунець не був сухим, перем’яти виделкою, за потреби можна підливати олію з тунця.

Зелену цибулю промити водою, нарізати невеликими кільцями та змішати з тунцем.

Картоплю очистити від шкурки, натерти на терці з великими отворами.

Моркву також очистити та натерти на терці з великим отвором.

Яйця очистити від шкарлупки й натерти на терці.

Тепер будемо складати салат. Можна це робити за допомогою кільця для салатів, або просто викласти шарами на тарілку, а ще можна в прозоре блюдо, кожен з запропонованих варіантів буде виглядати оригінально по-своєму.

Перший шар буде картопля змазана невеликою кількістю майонезу.

Другий шар – тунець з зеленою цибулею, після цього майонез не потрібен тому, тому що тунець з олією жирний сам по собі.

Третій шар – морква також змазана невеликою кількістю майонезу.

Четвертий шар натерті яйця. Для прикраси салату можна взяти відварену моркву, нарізати її за допомогою овочечистки  довгими смужками, а потім закрутити у форму розочки, або спіралі. І доповнити все улюбленою зеленню.

Варто знати!
Тунець. Нікому не секрет, що саме в м’ясі тунця комплекс омега-3, який не виробляється в організмі людини. Якщо людина буде вживати достатню кількість омега-3, то в неї покращуються розумові здібності, пам’ять і сконцентрованість. В цій рибі ще велика кількість макро- і мікроелементів. Тунець багатий на фосфор, натрій, кобальт, залізо і ще з кілька десятків різних мінеральних солей. Ще в ній багато вітамінів, особливо багато вітаміну В6 і нікотинової кислоти.
Тунець, навіть консервований ,приносить багато користі нашому організму.
Наприклад:
Користь для серцево-судинної системи;
Користь для нервової системи;
Користь риби для імунітету;
Здоров’я опорно-рухового апарату;
Морква також не менш корисна для нашого організму. Наприклад: Бореться з пухлинами, запобігає старінню, має протизапальну дію, пришвидшує травлення, при частому вживанні в їжу моркви людський організм буде прискорено боротися зі шкідливими бактеріями, покращує зір, регулює цукор в крові, надає організмові достатню кількість клітковини. Вітамін «А», що міститься в моркві, покращить стан шкіри й очистить від прищів. Ще в моркві присутні вітаміни В і С.
Вже доведено, що краще вживати варену моркву, адже в ній антиоксидантів більше, ніж в сирій.
Картопля! Куди ж без неї? Насправді енергетична цінність картоплі дуже висока. Картопля містить в собі незамінні амінокислоти. Після вживання картоплі тривалий час людина залишається ситою. Окрім мікро- і макроелементів, вітамінів картопля ще має нікотинову і пантотенову кислоти, а також не потрібно забувати про крохмаль. Крохмаль захищає стінки шлунка від шлункового соку.
Приготуйте цей ніжний, корисний і простий салат та смакуйте його із насалодою!
Смачного!!!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.