Салат "Поляна бажань"

Салат „Поляна бажань“

Смачно та ситно нагодувати своїх рідних – це, напевно, перше і найбільш важливе завдання кожної жінки. Не так легко відгадати смаки кожного та догодити однією стравою усім. Тому жінка – це справжній експериментатор та абсолютний майстер своєї справи, коли мова йде про кухню та приготування. Одним із шедеврів, котрий може створити в себе вдома, є салат «Поляна бажань». Таку назву ця закуска отримала не випадково. Як тільки Ви її скуштуєте, одразу відчуєте ніжний та легкий смак плавленого сиру та крабових паличок, пронизаний солодкуватим яблучним соком. Гармонійне поєднання усіх інгредієнтів у цьому салаті створює відчуття довершеності. На хвильку Ви зможете поринути у нього, забувши про всі турботи та клопоти сьогодення, і загадати свої найбільші бажання, які здаються Вам майже нездійсненними.

Салат «Поляна бажань» складається із наступних продуктів:

50 г крабових паличок

1 яблуко

1 яйце

1 цибулина

150 г плавленого сиру

30 г арахісу

петрушка

Такий салат потрібно готувати поступово, покроково формуючи кожен шар. Для того, щоб салат мав чітко окреслені контури, потрібно використовувати спеціальну форму. Можна також викладати салат у глибокий салатник.

Для першого шару Вам потрібно взяти плавлений сир і дрібно натерти його на терці.

Наступним шаром буде яйце. Його потрібно відварити у підсоленій воді, залишити, щоб остигло. Потім яйце потрібно очистити та акуратно відділити білок від жовтка. Жовток натираємо на терці і викладаємо як наступний шар. Зверху змазуємо майонезом.

Далі візьмемо крабові палички та нарізаємо їх невеликими шматочками. Порізані крабові палички викладаємо поверх інших інгредієнтів.

Після цього потрібно взяти яблуко, помити його та потерти на терці. Викладаємо яблуко наступним шаром.

Далі потрібно взяти цибулину. Почистьте її, помийте та поріжте півкільцями, відокремлюючи кожен шматочок. Викладіть шматочки цибулі у форму.

Потім візьміть яєчний білок, потріть його на терці і додайте до салату. Білок добре змазуємо майонезом.

На завершальному етапі потрібно додати арахіс. Його слід подрібнити. Тоді страва виглядатиме акуратніше.

Для того, щоб шари салату не розлізлися, потрібно залишити його на кілька годин у холодильнику. Тільки тоді можна знімати форму. Прикрасити страву можна за допомогою петрушки та шматків яблука. Викладіть їх красиво на тарілку.

Салат «Поляна бажань» зачарує Вас своїм дивовижним смаком та апетитним виглядом, а також принесе багато користі для Вашого здоров’я. Крабові палички  є низькокалорійним продуктом, який швидко позбавляє від голоду. Тому їх можна вживати навіть тоді, коли Ви хочете схуднути. Також до їх складу входить вітамін РР, вода та деякі корисні мінерали. Плавлений сир добре засвоюється організмом і має у своєму складі високоякісний білок, який не містить вуглеводів. Цей продукт має не тільки приємний легкий смак, але й насичений вітамінами А, С, D, групи В, є незамінним постачальником амінокислот. Яйця відносяться до найкорисніших продуктів, оскільки вони багаті на більш ніж 100 корисних речовин: вітаміни А, Е, РР, групи В, а також кальцій, фосфор, залізо та інші важливі мікроелементи. Тому вживання яєць покращує кровообіг у мозку, зміцнює кістки, запобігають виникненню проблем із зором. Яблука знижують холестерин, покращують ефективність розумової праці, запобігають захворюванням щитовидної залози, оскільки містять велику кількість йоду у своєму складі. У арахісі є багато антиоксидантів, які захищають організм від появи злоякісних утворень, допомагають у боротьбі із інфекціями. Цибуля покращує засвоєння їжі, має бактерицидні та антисептичні властивості. Цей овоч корисно вживати при виникненні різних інфекційних захворювань, при шлунково-кишковому розладі.

Дана закуска задовольняє всі смакові побажання та наповнює організм енергією та силою. Тому готуйте такий салат якомога частіше!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.