Корисний овочевий салат з авокадо, помідорів, яєць, огірка та петрушки

Корисний овочевий салат з авокадо, помідорів, яєць, огірка та петрушки

Дуже важливо підтримувати своє тіло у формі, дбати про себе, свій стан обличчя, волосся і не тільки. Здоровий вигляд напряму залежить від нашого харчування. Саме тому потрібно відповідально ставитись до вибору продуктів, та й загалом, свого щоденного раціону. Ми радимо Вам споживати менше смаженого та калорійного, а надати перевагу свіжим овочам, тушеним та вареним варіантам  страв. В цю категорію ідеально підходять овочеві салати, які за рахунок корисних речовин, вітамінів та клітковини, які збережуть надовго ваше тіло здоровим та молодим. Для того, щоб зробити овочевий салат більш ситним і зробити, як повноцінну страву, можна добавити до нього 1 білковий інгредієнт. От і все, Ваш повноцінний варіант прийому їжі готовий. Саме таким є „Корисний овочевий салат з авокадо, помідорів, яєць, огірка та  петрушки“. Цей невимушено легкий та простий салатик подарує вам порцію вітамінів та багато користі. З вигляду він виглядає доволі неситний, проте, якщо добавити яєць, він одразу зможе замінити Вам ситний перекус! 

Для приготування цього простого, соковитого та апетитного салату Вам потрібні такі продукти:

– авокадо середнього розміру – 1

– яйця – 2 шт.

– помідори – 2 шт.

– огірок середнього розміру – 1 шт.

– пучок петрушки

– оливкова олія

– сіль та перець за смаком

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 2

Покроковий рецепт

Крок 1

Звісно ж, для початку варто приступити до варіння яєць. Для цього попередньо вийміть яйця з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Покладіть яйця в каструлю, залийте саме холодною водою, адже це допоможе не тріснути шкаралупі в  процесі варіння. Після того, як вода закипить, варіть яйця приблизно 10 хвилин. Також, для кращого ефекту Ви можете добавити у воду чайну ложку солі, вона також допоможе зберегти яйця цілими. Після того, як курячі яйця зварились, злийте гарячу воду, а потім знову наповніть її холодною водою. Це допоможе їм швидше охолодитись. Потім акуратно почистіть яйця від шкаралупи. Очищені яйця розріжте на невеличкі, тонкі  дольки.

Крок 2

Візьміть помідори та промийте їх під водою. Відріжте зайві хвостики. Потім акуратно наріжте їх невеликими дольками. Важливо вибирати правильні помідори, щоб в процесі нарізки м’якоть не розтікалась, а тримала свою форму. Тому краще купуйте плоди середнього розміру, достатньо тверді, а також насиченого кольору.

Крок 3

Промийте огірок під водою, зріжте хвостик. Якщо Ви впевнені в якості огірка, то сміло можете не очищати шкірку. Проте, якщо це огірок, куплений в магазині, на вигляд гладкий, блискучий і надто великого розміру, тоді краще не ризикувати і зрізати шкірку, яка може містити нітрати та шкідливі речовини.

Крок 4

А ось і головний корисний інгредієнт – авокадо. Воно містить велику кількість вітамінів (групи В, Е, А, С, К, фолієву кислоту), мінерали (кальцій, фосфор, калій, залізо, натрій, мідь, йод, магній і безліч інших). Авокадо дуже відоме, через велику кількість корисних жирів, які позитивно впливають на організм. Щоб вибрати гарне, стигле авокадо варто оглянути його зовні. Воно не повинно бути дуже тверде – це свідчить про те, що плід ще зовсім не достиг. Надто м’яке авокадо, з почорнівшою шкіркою та засохшими краями свідчить про те, що воно почало псуватись. Найякісніше те, яке в міру м’яке, насиченого кольору та без пошкоджень.

Для тих, хто не знає, як правильно почистити та розрізати авокадо, потрібно спочатку надрізати плід по колу до самої кісточки, а потім повернути дві половинки авокадо в протилежні сторони. Плід легко розділиться на дві частини, в одній з яких буде велика кісточка. Вийміть кісточку та викиньте її, а м’якоть просто вишкрябіть чайною ложкою (якщо авокадо правильної спілості, то вона буде легко відділятись від шкірки). Потім поріжте авокадо тонкими скибками.

Крок 5

Готові овочі та яйця помістіть в салатницю. Після цього добавте до них помиту та подрібнену петрушку. Влийте приблизно 2 столові ложки оливкової олії та ретельно перемішайте все. Потім посоліть та поперчіть салат і знову перемішайте. Все дуже просто, а головне – смачно! Такий ніжний салат ідеально підходить, коли Ви не зовсім маєте час для готування, але водночас хочете смачно та корисно поїсти. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.