Ароматний салат із свіжої редиски, зеленої цибулі, кульбаби та яйця

У нашому раціоні присутні різні продукти, адже кожен споживає те, що йому більш подобається і краще смакує. Поряд із важко засвоюваними продуктами такими як хлібобулочні вироби та багаті на вуглеводи крупи ми споживаємо також різноманітні салати. Особливо у весняну пору, коли організм потребує величезної кількості вітамінів та поживних речовин, всі намагаються їсти якомога більше салатів. Їх можна готувати із різноманітних овочів, додаючи при цьому сир, м’ясо або яйця. Тому кожен може експериментувати по-своєму і готувати салати у різних варіаціях, обираючи для себе ті, що їм подобаються найбільше. Зверніть увагу на цікавий рецепт салату, який досить просто готується. Вам знадобиться всього декілька хвилин для того, щоб смачна і легка закуска була готова. До складу салату входять наступні інгредієнти:

200 г редиски

зелена цибуля

листя кульбаби

3 яйця

свіжий салат

Для початку потрібно взяти яйця, помити їх і відварити у підсоленій воді протягом 3 хвилин. Потім яйця слід залити холодною водою. Коли остигнуть, тоді очистити від шкаралупи.

ніжний салатОчищені яйця потрібно дрібно нарізати кубиками і висипати у тарілку.

легкий салатПісля цього потрібно підготувати овочі. Візьміть пучок зеленої цибулі, ретельно промийте її під проточною водою, осушіть паперовим рушником та дрібно поріжте.

апетитний салат Порізану цибулю висипаємо у тарілку.

ситний  салатНаступною беремо редиску, промиваємо її та відділяємо корінці. Осушуємо кожен плід паперовим рушником і нарізаємо тоненькими скибочками. Потім ділимо скибочки навпіл вздовж і впоперек. Таким чином у вас вийдуть маленькі четвертинки.

смачний салатДля салату потрібно ще підготувати листя кульбаби. Мало хто знає, що їх можна використовувати для приготування страв. Однак ця рослина має лікувальні властивості і містить багато вітамінів та поживних речовин. За смаком листя кульбаб схожі на звичні для усіх листя салату, котрі використовуються у кулінарії набагато частіше.  Зверніть увагу, що краще брати листя молодих рослин, котрі ще не відцвіли. Тоді в них буде не так багато гіркоти. Важливо також збирати такі листочки, що ростуть не поблизу доріг, адже вони можуть вміщувати важкі метали. Листя кульбаби необхідно ретельно промити і замочити у підсоленій воді приблизно на 20 хвилин. Так нам вдасться видалити гіркоту і салат матиме неперевершений смак. Після цього відкидаємо листя на друшляк і нарізаємо тоненькими смужками.

вітамінний салат Якщо всі інгредієнти вже приготували, висипаємо їх в одну посудину. Для того, щоб закуска краще смакувала, додаємо сіль та перець за смаком. Як заправку використовуємо сметану.

простий салат рецептВсі інгредієнти перемішуємо і можемо насолоджуватися неймовірним смаком та ароматом. За бажанням можна використовувати також іншу заправку. Наприклад, лимонний сік, винний оцет, мед або нерафіновану олію. Для імпровізації можна додати насіння соняшника, кунжут, сухарики або навіть горіхи.

Такий салат не тільки смачний та ситний, але й дуже корисний. При цьому він є низькокалорійним, що є немало важливим для тих, хто завжди хоче бути в хорошій формі. Саме його рекомендують споживати при недугах, адже усі складники сприяють зміцненню імунітету, містять велику порцію життєво важливих елементів та вітамінів. Отже, салат із кульбаб рекомендовано в першу чергу тим, хто хоче схуднути або поправити своє здоров’я.

Соковитий свіжий салат може бути як невеликим перекусом, так і гармонійним додатком до основної страви. Спробуйте приготувати легкий ніжний салат хоча б раз і тоді Ви неодмінно будете готувати його ще і ще, адже важливими перевагами будуть простота і легкість у приготуванні та витончений смак.

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.