Апетитний салат із лососем, рисом, яйцем та маринованим огірком

Апетитний салат із лососем, рисом, яйцем та маринованим огірком

Вам набридло готувати вже так давно звичні для Вас страви, хочеться чогось оригінального, що заманює не тільки своїм неперевершеним виглядом, але й захоплює неймовірним смаком. Тут наведено рецепт поживного салату із філем лосося, рисом, маринованими огірками та яйцем. Такий салат викладаємо шарами, використовуючи майонез як заправку. Спробуйте приготувати вишуканий салат, використовуючи наступні продукти:

100 г рису

100 г філе лосося

1 яйце

6 маринованих огірків

Згідно з рецептом промийте рис та відваріть його у підсоленій воді. Коли рис приготується, викладіть у посудину, щоб остигав. 

Потім відваріть яйце і натріть його на терці.

Огірочки також дрібно натираємо на терці. Замість маринованих огірків, можете використати за бажанням квашені. Це, звичайно, вплине на смак, але, якщо Ви полюбляєте більш кислі огірочки, можете спробувати проекспериментувати із ними. 

Потім візьміть філе лосося. Подрібніть його рівномірно на шматочки. 

Отже, всі інгредієнти вже приготовано, тому можна збирати салат. Оскільки продукти викладаємо по шарах, тому краще використати спеціальну форму або ж взяти скляний глибокий салатник. Першим шаром викладаємо відварений рис. Зверху змазуємо майонезом. Якщо Ви полюбляєте страви, гостріші на смак, можете додати сіль та перець. 

Поверх рису викладаємо філе лосося.

Наступним шаром будуть огірки. Викладаємо їх акуратно та розподіляємо по всій площині. 

Зверху змазуємо майонезом і викладаємо терті яйця.

Для декорації можемо використати оливки та зелень, красиво виклавши їх зверху салату або на тарілці. 

Щоб кожен із продуктів краще увібрав у себе аромат іншого та просочився майонезом, можна залишити салат на кілька годин. Не варто подавати його одразу ж на стіл. Якщо Ви плануєте якесь грандіозне застілля і хочете, щоб все пройшло на найвищому рівні, підготуйте такий салат завчасно. Тоді Вам вдасться вразити своїх гостей, отримавши неймовірну смакоту.

Усі складники, які містяться у салаті, є не тільки приємними на смак, але й корисними для здоров’я людини. Кожен із них має особливі властивості, які мають неабиякий вплив на організм людини. Ось наведемо кілька вагомих причин, чому так важливо вживати вище вказані продукти.

Рис містить у собі вітаміни групи В, а також різні елементи, які позитивно впливають на роботу тих, чи інших органів. Завдяки високому вмісту калію та невеликій кількості солей, вживання рису рекомендовано для підтримки здоров’я суглобів. Також рис стимулює мозкову діяльність. Він є низькокалорійним та неважким для травної системи. Ця крупа взаємодіє із натрієм і завдяки цьому покращує обмін речовин, легко виводячи всі непотрібні солі з організму.

Вживання філе лосося корисно, тому що сприяє зміцненню нервової системи та покращенню настрою, запобігає виникненню серцево-судинних захворювань, стимулює діяльність мозку та уповільнює старіння організму внаслідок наявності омега-3 жирних кислот.

Яйця – джерело вітамінів, поживних елементів та білків, які мають велике значення для здоров’я людини, а саме: допомагають протидіяти дегенеративним процесам, що впливають на очі, знижують ризик серцевих захворювань, добре насичують і допомагають схуднути.

Мариновані огірки підвищують захисні властивості імунітету, покращують стан шкіри, що обумовлено наявністю пробіотиків у їхньому складі. Цей овоч зберігає всі свої корисні властивості, багатий вітамінами С та Е, антиоксидантами, знижує вміст цукру у крові.

Приготувавши смачну закуску із рисом, лососем, маринованими огірками та яйцем, Ви отримує оригінальну страву, яка подарує Вам справжній вибух смаків та збагатить Ваш організм багатьма поживними речовинами, які є необхідними для здоров’я людини. Скуштуйте його раз і тоді у Вас виникатиме бажання готувати його якомога частіше.

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.