Соковитий овочевий салат з печериць, огірка, солодкого перця, зеленого горошку, петрушки, руколи та сиру "фета"

Соковитий овочевий салат з печериць, огірка, солодкого перця, зеленого горошку, петрушки, руколи та сиру „фета“

В наш час дуже важко налаштуватись на правильне харчування, адже кругом стільки смачної, насиченої різними смаками їжі, наприклад як: бургери, смажені курячі крильця, піца і т.д. Проте, всі добре знають, що користі в таких продуктах дуже мало, а інколи й зовсім немає.  Втриматись від таких спокус зможе не кожен, а про здорове харчування у людей існує трохи хибна думка. Саме сьогодні ми спростуємо її та розкажемо Вам секрет ідеального, корисного салатику. Він не менш смачний за фаст-фуд, а поживних речовин та вітамінів у нього в рази більше. Соковитий овочевий салат з печериць, огірка, солодкого перця, зеленого горошку, петрушки, руколи та сиру „фета“ створений для людей, які давно планують правильно харчуватись, але думають, що це не зовсім смачно. Спробувавши цей салатик Ви зміните свою думку, та й загалом подивитесь під іншим кутом на здорове та збалансоване харчування. Зацікавили? Тоді поїхали!

Для нашого апетитного салатику Вам знадобляться наступні інгредієнти:

– гриби печериці середнього розміру – 3 шт.

– солодкий жовтий перець – 1 шт.

– огірок середнього розміру – 1 шт.

– пучок свіжої петрушки

– консервований горошок – 80 гр.

– невеличкий пучок руколи

– сир „фета“ – 120 гр.

Час приготування – 20 хвилин

Кількість порцій – 2

А тепер, приступимо до нашого покрокового рецепту!

Крок 1

В даному рецепті ми будемо використовувати саме сирі шампіньйони, тому Вам потрібно ретельно промити їх під водою. Далі очистіть іх та розріжте на невеликі шматки. Більшу частину складу печериць займає вода. Решта – поживний білок, кислоти, вітаміни і мінерали. Особливо багато в цих грибах фосфору – не менше, аніж в рибі. Також печериці багаті вітамінами групи В, Е, D. Ці гриби вважаються прекрасним дієтичним продуктом. Незважаючи на низьку калорійність, вони досить поживні за рахунок високої концентрації білків і вітамінів. При сирому способі споживання печериць ит радимо Вам ретельно вибирати їх. Поверхня гриба не повинна мати зайву вологу, плями та різні пошкодження.

Крок 2

Відкрийте упаковку з сиром „фета“ та злийте непотрібну рідину. Далі дістаньте сир та акуратно наріжте його кубиками. Якщо сир має надто різкий кисломолочний запах- це свідчить про зіпсованість продукту, тому завжди перевіряйте термін придатності на упаковці. Склад сиру повинен містити тільки молоко (козяче), сіль, воду  та закваску. Інші інгредієнти – неприпустимі, так як свідчать про те, що сир не повністю  натуральний та містить ароматизатори та інші хімічні добавки.

Крок 3

Візьміть огірок та добре промийте його. Якщо це купований огірок сумнівного походження, то ми радимо Вам зчищати шкірку овоча. Якщо ж Ви впевненні в якості огірка, тоді можете залишити шкірку та відрізати тільки хвостик. Далі поріжте огірок тонкими кільцями.

Крок 4

Солодкий перець промийте під водою. Далі візьміть в руку та проведіть ножем круговим рухом довкола хвостика, щоб відрізати його. Дістаньте хвостик  та розріжте овоч наполовину. Очистіть його зсередини від маленьких зерняток та знову добре промийте. Акуратно наріжте перець соломкою.

Крок 5

Відкрийте банку консервованого горошка та злийте непотрібну рідину. Горошок повинен бути приємний на запах, а самі горошинки – непошкодженими та цілісними. перед покупкою обов’язково звертайте увагу на термін придатності.

Крок 6

Петрушку та руколу ретельно промийте у друшляку, а потім обгорніть паперовим рушником, щоб забрати зайву вологу. Петрушку дрібно наріжте, а листя руколи можете залишити цілісними, або ж просто розділити наполовину руками. Листя руколи містять неймовірну кількість корисних речовин, таких як : вітаміни групи В, фолієву кислоту, вітамін С, калій, магній, цинк, залізо. Більш ніжний смак саме у молодої руколи: вона має виражений горіховий присмак. У руколи, яка виросла високою і має досить  великі листки, більш гіркуватий присмак, який не всім до вподоби. Тому радимо Вам вибирати саме молоді, свіжі листочки.

Крок 7

Коли все готово, можна приступати до з’єднання інгредієнтів. В глибоку посудину добавте всі інгредієнти. Зверху посипте сіль та перець за смаком. Ретельно перемішайте. Вуаля! Наш корисний салатик готовий. Готовий не тільки до споживання, але й до наповнення вітамінами кожного, хто скуштує його! Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.