Салат „Смачно та просто“

Ви ще досі сумніваєтесь, що із декількох інгредієнтів не можна створити гідну страву, яка приваблюватиме всіх гостей та вразить кожного своїм неперевершеним смаком? Тоді довіртесь нам та обов’язково уважно стежте за нашим секретним рецептом! Салат під назвою «Смачно та просто» вміщує в собі такі інгредієнти, як: соковиту грушу, вишукані креветки, поживне авокадо, листя руколи, ароматний сир з пліснявою та оливкову олію. Здавалося б, щось дуже дивне на смак, але спробувавши, ви заберете свої слова назад! 

салат рецепт

Щоб приготувати наш ситний та оригінальний салатик вам потрібна така кількість інгредієнтів: 
– креветки більшого розміру ( 3 штуки) 
– сир з пліснявою « Горгонзола» ( близько 100 грамів)
– груша середнього розміру 
– листя руколи ( невеликий пучок) 
– авокадо середнього розміру 
– оливкова олія ( столова ложка) 
– бальзамічний оцет ( чайна ложка ) 
– креветки більшого розміру ( 3 штуки) 

салат приготування

Час приготування – всього 15 хвилин 
Кількість порцій – 2 

Покроковий рецепт та рекомендації 

Крок 1.

Розпочнемо саме з підготовки креветок. Для цього спочатку очистьте їх від панцера, потім відірвіть голову та хвостик. Далі візьміть посудини з оливковою олією та бальзамічним оцтом, занурте туди по черзі очищені креветки, тим самим наче маринуючи їх.

ніжний салат

Тепер розігрійте сковороду та помістіть на неї креветки. Смажте їх 3-5 хвилин з кожної сторони. Слідкуйте за тим, щоб молюски не пригоріли, а лише мали злегка золотисту скоринку. Також смажте їх на середньому вогні, щоб все рівномірно просмажилось. Багатий вітамінний склад в креветках дозволяє рекомендувати їх для здоров’я нервів і мозку (мова про вітаміни групи В). Також в цих молюсках багато  йоду, який є незамінним елементом для нормальної роботи щитовидної залози. 

вишуканий салат

Крок 2.

Наступною буде груша. Спочатку ретельно промийте її у воді, далі обсушіть паперовим рушником та помістіть на дошку для нарізання. Поріжте фрукт на рівні скибки, очистивши від зайвих дрібних кісточок. Тепер візьміть невеличку каструлю та помістіть у неї 2 столові ложки цукру.

яскравий салат

Поставте каструлю на маленький вогонь та варіть все,  злегка помішуючи, щоб утворилась карамель. Після цього помістіть туди скибки груші та потримайте її у карамелі декілька хвилин (2-3 хвилини). Карамелізована грушка готов! Вона вносить в салат солодкавий присмак та розбавляє інші смаки.

поживний салат

Крок 3.

Тепер варто перейти до авокадо. Спочатку промийте його, далі розріжте навпіл і відкладіть одну половинку в сторону. Якщо ваше авокадо достатньо спіле – можете зробити надрізи у вигляді кубиків на м’якоті, а потім просто вивернути шкірку та м’якоть на зовні та забрати шматки плоду. Якщо ж авокадо твердувате – просто очистьте його від шкірки та поріжте на кубики.

смачний салат

Крок 4.

Далі беремо сир „Горгонзола та витягуємо певну кількість сиру. Поміщаємо його на дошку для нарізання та ріжемо на кубики. Щодо сиру – обирайте тільки перевіреного виробника та уважно слідкуйте за терміном придатності. Такий вид сиру з пліснявою точно розбавить салат своїм оригінальним та незабутнім смаком! Окрім гастрономічного задоволення цей сир має ще й досить корисні властивості. У своєму складі Горгонзола містить досить велику кількість вітамінів А і РР. Як і всі молочні продукти, цей сир багатий н вміст кальцію і фосфору, які відповідають за стан кісткової і серцево-судинної системи.

апетитний салат

Крок 5.

Після цього можете приступати до руколи. Зелень потрібно спочатку дуже ретельно промити, висушити паперовим рушником та залишити на тарілці.

ароматний салат

Крок 6.

Переконайтесь, що у посудинах всі інгредієнти подрібнені та готові до завершального етапу.

легкий салат

Крок 7.

Візьміть тарілку, помістіть на неї листя руколи, далі викладіть шматки авокадо, після цього добавте сир з пліснявою, а опісля – наші апетитні креветки.На завершення потрібно закрутити карамелізовані скибки груші та викласти їх у хаотичному порядку. От і все, дуже ароматний, вишуканий та апетитний салатик готовий до подачі. Смачного!

простий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.