Салат „Під келих вина“

Підготувати для коханого невеликий сюрприз – насправді дуже просто! Можна приготувати романтичну вечерю, яка складатиметься з вишуканої страви. Ваша половинка точно оцінить це і ви удвох отримаєте неймовірне гастрономічне задоволення! Що для цього потрібно, спитаєте ви? А ми надамо вам відповідь – салат „Під келих вина“, який точно створений для таких подій! Цей неймовірно смачний та апетитний салат поєднує в собі ситну курячу грудку, яскравий червоний перець, маленькі помідорки черрі, свіже листя салату, перепелині яйця, смачнючі шампіньйони та ароматний сир пармезан! Створіть свято для себе і своєї другої половинки прямо зараз! Поїхали!

салат рецепт

Для приготування цього оригінального та ароматного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– куряча грудка ( приблизно 350 грам)

– помідори черрі ( 50 грам)

– гриби шампіньйони ( 3-4 штуки)

– перець болгарський червоний ( середній розмір/ 1 штука)

– свіже листя салату ( пучок)

– перепелині яйця ( 3-4 штуки)

– сир пармезан ( приблизно 100 грам)

– оливкова олія ( 2 столові ложки)

салат інгредієнти
  • Час приготування – 25 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Розпочніть приготування салату з підготовки курячої грудки. Для цього візьміть м’ясо та ретельно промийте його під водою. Після цього відріжте тонку білу плівку ( жирна прослойка) та обсушіть курячу грудку паперовим рушником. Далі посипте курку сіллю та перцем з двох боків. Також добавте спеціальну суміш для курячого м’яса, або ж просто класичні спеції для шашлику. Після цього увімкніть духовку та розігрійте її до 200 градусів. Помістіть туди курку та запікайте її не більше 25 хвилин, в іншому випадку вона пересушиться та втратить всю свою соковитість. Далі вийміть ароматне м’ясо, зачекайте поки воно остине та поріжте на шматки середнього розміру.

салат приготування

Крок 2.

Шампіньйони добре промийте від дрібного бруду під протічною водою. Після цього очистіть верхній шар грибів. Старайтесь зчищувати все тонко, щоб гриб залишився досить великим. Після цього, розріжте шампіньйони на тонкі скибки. Розігрійте сковороду, добавте оливкову олію та помістіть на неї нарізані шматки грибів. Обсмажуйте гриби приблизно 5-6 хвилин. При цьому, не забудьте посолити та поперчити, а також добавити  додаткові спеції за смаком. 

апетитний салат

Крок 3.

Підготуйте перепелині яйця. Щоб зекономити час, закип’ятіть воду у чайнику та помістіть яйця у каструлю. Залийте яйця одразу кип’яченою водою ( перепелині яйця не тріскають під час різкого контакту з кип’яченою водою) та варіть приблизно 3-5 хвилин. Цього буде достатньо, щоб яйця повністю зготувались та були правильної і густої консистенції. Після цього злийте кип’яток, підставте каструлю під кран з холодною водою та трішки охолодіть їх. Потім очистіть яйця та розріжте навпіл. Якщо вам важко дається процес очищення – просто залиште яйця у каструлі, накрийте її кришкою та помахайте нею в різні сторони. Так шкаралупа яєць потріскає і буде набагато краще відлущуватись.

ясркавий салат

Крок 4.

Помідори черрі промийте під водою, обсушіть їх паперовим рушником та поріжте на маленькі четвертинки. Щоб отримати чітку форму та уникнути витікання м’якоті з помідори – обирайте тільки гострий ніж для нарізання та справді пружні та свіжі плоди.

смачний салат

Крок 5.

Червоний перець добре помийте під водою, після цього відірвіть хвостик і розріжте овоч навпіл. Далі очистіть його від дрібних білих зерняток та ще раз сполосніть всередині. Потім поріжте болгарський перець на шматочки.

вишуканий салат

Крок 6.

Візьміть сир пармезан, дощечку для нарізання та терку. Помістіть терку на дошці і візьміть пармезан. Міцно тримайте сир під час тертя. Подрібніть сир на терці середнього розміру. Цей сир надає справді вишуканий смак та аромат салату, адже в ньому є вітаміни А, групи В, D і K, а також мінерали (кальцій, фосфор). 75 грамів цього сиру покривають денну норму кальцію.

пікантний салат

Крок 7.

Листя салату добре сполосніть під водою, потім витріть паперовим рушником. Помістітть його на дошку для нарізання та подрібніть.

простий салат

Крок 8.

А тепер найчудовіший момент! Візьміть велику тарілку, помістіть на неї запечені шматочки курки, потім добавте порізані перець та помідорки. Після цього викладіть шампіньйони, а зверху на них поставте листя салату. Фінальним етапом є розкладання перепелиних яєчок та посипка салату сиром пармезан. Злегка полийте все олією. На цьому ще не все! Обов’язково купіть дороге вино та наповніть ним келих! Ця комбінація салату і вина просто зводить з розуму. Смачного!

ароматний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.