Салат "Політ фантазії"

„Політ фантазії“

Кожна справжня господиня намагається здивувати своїх рідних та гостей якоюсь смачною, а головне оригінальною стравою. Проте, не кожна має час, щоб цілими годинами стояти на кухні та експериментувати з різними інгредієнтами. Тільки досвідчена господиня зможе приготувати лише з декількох інгредієнтів щось фантастичне та не таке як у всіх. А що ж робити початківцям, які не такі впевнені на кухні та тільки починають поринати у світ кулінарії? Відповідь дуже проста – ми допоможемо Вам підбирати та правильно комбінувати інгредієнти, а також  поділимось різноманітними секретами та порадами. Наша сьогоднішня страва, яка ідеально підходить для початківців, але, тим не менш, гідно виглядає на святковому столі – салат. Саме салати надзвичайно прості в приготуванні та дають можливість включити свою фантазію на повну, поєднюючи, здавалося б, непоєднювальні інгредієнти. Наш сьогоднішній салат „Політ фантазії“ – це комбінація смачних яєць, соковитої кукурудзи, насиченого чорнослива та пікантного сиру. Завдяки такому салату на святковому столі, Ви точно здивуєте своїх гостей, так як ми не просто змішаємо всі продукти, а зробимо оригінальну подачу, яка одразу  приверне увагу.Тому велика кількість компліментів та захоплення гарантовані Вам! 

Для того, щоб дізнатись рецепт цього яскравого та поживного салатику залишайтесь з нами та обов’язково дотримуйтесь нашого рецепту! Отож, для його приготування нам потрібен такий список продуктів:

– 2 варені яйця

– 250 гр. сиру

– 150 гр. чорносливу

– консервована кукурудза

– декілька стеблинок зеленої цибулі

– зубчик часнику

– майонез

– сіль та перець за смаком

Час приготування салату – 20 хв.

Кількість порцій – 4

Для того, щоб полегшити приготування та зменшити час ми підготували для вас детальний покроковий рецепт.

Крок 1

Спочатку займіться підготовкою курячих яєць. Помістіть їх в невеличку каструлю, залийте холодною водою і варіть протягом 10 хвилин після закипання води, для того, щоб отримати  більш тверду консистенцію жовтка.
Відразу після варіння остудіть яйця, різко опустивши їх в холодну воду на декілька хвилин. Цей трюк допоможе Вам уникнути прилипання шкаралупи до білка під час очищення яєць. Ще одна порада для того, щоб шкаралупа краще відчищалась від білка – коли вода з яйцями закипить можна добавити туди чайну ложку солі. Зварені та очищені яйця наріжте досить дрібними шматочками. 

Звісно, що краще використовувати домашні яйця, які максимально зберігають в собі всі корисні властивості. Але якщо у Вас немає такої можливості, то слід обов’язково уважно оглядати куповані яйця. Ми радимо обходити стороною продукт з тріснутою шкаралупою , адже це показник швидкого розвитку бактерій. Більш безпечною є покупка яєць із чистою шкаралупою,яка не містить слідіи курячого посліду. Це допоможе знизити ризик зараження сальмонелою і кишкової інфекції. Переконатися в свіжості яєць досить легко, просто опустіть їх в миску з прохолодною водою. Свіжі яйця залишаться на дні, а несвіжі – спливуть на поверхню.

Крок 2

Перед приготуванням чорнослив потрібно добре промити. Якщо сухофрукт твердуватий, замочіть його в гарячій воді на декілька хвилин. Потім злийте рідину і промийте його ще раз. При потребі видаліть зайві кісточки або ж маленькі гілочки. Дрібно наріжте.

Цей інгредієнт збагатить салат цілою групою вітамінів – А, В, Е і С, які зміцнюють імунітет. Вони нормалізують роботу шлунка і серцево-судинної системи. У чорносливі також міститься  глюкоза сахароза і фруктоза, які відповідають за енергію, активність і тонус. Крім цього, сухофрукт славиться своїми антиоксидантними властивостями. Тому цей інгредієнт додасть салату не тільки незабутнього, витонченого смаку, але й велику кількість користі.

Крок 3

Не менш важливим у цьому салаті є сир. Тому він також потребує багато уваги при його виборі. Коли вибираєте сир, завжди звертайте увагу на написи, які відображені на упаковці. Якщо Ви раптом бачите позначку «сирний продукт» – це свідчить про те, що виробники просто заощадили і додали рослинні жири, барвники та загусники, які мають негативний вплив на здоров’я людини. Важливо, щоб на упаковці були вказані: сорт сиру, найменування виробника, дата виробництва та склад. Ідеальний, з насиченим смаком твердий сир повинен виготовлятися лише з трьох інгредієнтів: молока, закваски та солі. Звертайте увагу на зовнішній вигляд сиру – засохші, або ж навпаки занадто вологі сири з пліснявою в деяких місцях, однозначно свідчать про непридатність такого продукту до вживання (виключення становлять певні сорти з пліснявою). Візьміть наш шматок сиру та натріть його на терці середнього розміру.

Крок 4

Обережно відкрийте банку консервованої кукурудзи. Злийте непотрібну рідину та висипте кукурудзу в тарілку. Про те, що варто дивитись на термін придатності кукурудзи знають всі. Але чи знали Ви, що рідина також відіграє важливу роль, адже вона допомагає зрозуміти чи свіжий продукт. Якщо рідина в банці дуже мутна – це свідчить про кукурудзяні зерна не першої свіжості. Злегка біленька вода цілком нормальне явище.

Крок 5

Почистіть часник, промийте та пропустіть через часничницю. Далі з’єднайте всі інгредієнти на тарілці. Зверху добавте майонез та часник.Ретельно перемішайте всі інгредієнти. А потім приступаємо до найцікавішого – оригінальної подачі на стіл. Для цього постарайтесь утворити  із салату форму схожу на качан кукурудзи. Зверху утвореної форми потрібно викласти зерна кукурудзи, які залишились. Зелену цибулю викласти у вигляді листків, щоб утворився більш реалістичний вигляд. Вуаля, наш яскравий салат „Політ фантазії“ готовий до подачі. Смачного!