Салат "Картопляна ніжність"

„Картопляна ніжність“

Святкові дні асоціюються в кожного з прикрашеним, смачним столом з різноманітними стравами. Не дарма всі чекають цю мить, щоб насолодитись чимось смачненьким. Проте, не варто забувати й про звичайні будні, які також можна наповнити чимось смачним, цікавим та більш простим у приготуванні. Адже сучасні господині найбільше цінують ті страви, які за смаком нічим не гірші від витончених святкових блюд, але займають набагато менше часу. Пропонуємо Вашій увазі салат „Картопляна ніжність“- він ідеально вписується в категорію страв, які легко готуються, складаються з простих, корисних та доступних інгредієнтів, а також які не займають багато Вашого дорогоцінного часу. Основа салату складається з ніжної вареної картопельки, а також  сюди входять соковиті помідорки чері та всіма улюблений корисний шпинат. Приготуйте такий салатик для  всієї сім’ї та забезпечте порцію користі кожному.

Для приготування цього простого, але водночас дуже смачного та ситного салату Вам знадобляться такі інгредієнти:

– картопля – 800 гр.

– помідорки черрі – 120 гр.

– листя шпинату – пучок

– сіль та перець за смаком

– оливкова олія

Кількість порцій – 4

Час приготування – 30 хвилин

Ну що ж, приступаємо до приготування!

Крок 1

Для початку, звісно ж, потрібно взятись за підготовку картоплі. Ми знаємо, що кожна господиня вміє варити картоплю в мундирі, але іноді, коли картопля ще не проварилась повністю, буває так, що шкаралупа тріскається по краях і вони  починають розсипатися, хоча середина явно ще неготова. Тому, ми б хотіли поділитися з Вами декількома хитрощами, за допомогою яких Ваша картопля завжди буде ніжна і потрібної консистенції. Ось декілька рекомендацій, для того, щоб картопелька вийшла ідеальною:

1. Найкраще брати картоплю невеликого розміру і, бажано, одного сорту.
2. Перед варінням зробіть в картоплі невеликі проколи зубочисткою.
3. Існує багато версій щодо того, як варити картоплю: кидати одразу в кип’ячену воду, або ж заливати холодною водою і чекати кипіння. Ми радимо варити картоплю в мундирі у холодній воді, так вона поступово прогріється і рівномірно зготується.
Ретельно помийте картоплю, залийте холодною водою і поставте на вогонь. Також не забудьте кинути трохи солі у воду.
Як тільки вода закипіла, зменшуємо вогонь і залишаємо картоплю  кипіти на маленькому вогні. Накриваємо її кришкою і періодично перевіряємо за допомогою ножа. Як тільки ніж м’яко входитиме до середини картоплини – картопля готова! Головне в приготуванні картоплі в мундирі не переварити її. Час приготування картоплі в мундирі залежить від розміру і сорту обраної вами картоплі. В середньому приготування триває 20-30 хвилин.
Після цього злийте воду з каструлі та залиште картоплю остивати. Потім зніміть шкірку та розріжте наполовину. Помістіть картоплю в глибоку миску.

Крок 2

Помідорки черрі добре промийте під протічною водою. Розріжте їх на 2 рівні половинки. Такі помідори ідеально підходять для салатів, адже при нарізанні зберігають свою форму і їхня м’якоть не розтікаєтся. Варто знати декілька правил, при виборі таких помідорок. Особливу увагу слід приділити запаху. Свіжі томати мають  дуже приємний і соковитий аромат. Якщо помідорки абсолютно не пахнуть – це означає, що їх зірвали ще зеленими, тому вони ще не встигли дозріти. Звісно зовнішній вигляд також має бути привабливим: томати повинні бути яскраві, без плямок та пошкоджень.

Також не варто забувати про користь цих яскравих, червоних м’ячиків. Не зважаючи на те, що помідори черрі набагато менші, ніж звичайні томати, вони  зовсім не поступаються їм в корисних властивостях: в цих мініатюрних помідорках міститься велика кількість вітаміну К, який сприяє легкому засвоєнню кальцію, а також позитивно впливає на роботу нирок. Ще одна хитрість від нас: за бажанням можна заморозити помідорки в морозилці, вони ані трохи не втратять свої властивості. Таким чином ви завжди матимите під рукою такий корисний овоч.

Добавте помідори в миску з картоплею.

Крок 3

Шпинат замочіть в глибокій тарілці та добре промийте руками. Дрібно накришіть його. Шпинат вважається дуже поживною та корисною зеленню. Листя містять дуже високу кількість білка  – більша кількість тільки в молодому горошку і у квасолі. Такий рослинний білок легко засвоюється і надовго зробить Вас ситими. Також в шпинаті чимало йоду. Включення шпинату в раціон може заповнити дефіцит цього мікроелемента. Високий вміст заліза в продукті допомагає нормалізувати рівень гемоглобіну в крові, завдяки чому тканини організму краще забезпечуються киснем. Крім цього шпинат багатий на вітамін К і магній. Якщо раніше Ви сумнівались у користі цієї зелені, то після цього списку Ви точно добавлятимите його у салати та інші страви!

Якщо  Ви любите свіжий шпинат, то запам’ятайте, що його збирають в період з кінця березня по травень, і з червня по жовтень. Від природи листя шпинату за розмірами не більше яйця. Тобто великі листки шпинату свідчать про вміст нітратів. При покупці зелені слід звертати увагу на свіжість шпинату. Якщо листочки мляві, неяскравого кольору, чи не хрустять при натисканні – то краще такий шпинат не купувати, так як він почав псуватись і втрачати свої корисні властивості.
Добавте шпинат до решти інгредієнтів.

Крок 4

Далі ретельно перемішайте всі інгредієнти в салатниці, добавте сіль та перець. Для заправки можете використати 2 столові ложки оливкової олії. Ще раз добре переміщайте все. Прекрасна комбінація з поживних, ситних та корисних продуктів готова до подачі на стіл! Смачного! Не забудьте поділитись таким простим рецептом зі своїми близькими та друзями!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.