Салат "Долина мрій"

Салат „Долина мрій“

Коли ми готуємося до якогось святкування, перш за все потрібно вирішити, чим ми будемо частувати своїх гостей. Тому потрібно розробити святкове меню, яке повинно бути водночас і різноманітним, і вишуканим, і поживним. Холодні закуски у різних варіантах, серед яких зустрічається багато салатів, а також основні гарячі страви є незамінними на кожному столі. Наведемо рецепт салату «Долина мрій», котрий зможе приготувати кожен не тільки у святкові, але й у будні дні. Такий салат є простим у приготуванні та не потребує великих затрат.

Для приготування апетитного салату Вам знадобляться наступні продукти:

1 буряк

1 морквина

1 цибулина

200 г квашеної капусти

кріп

зелена цибуля

Спочатку виберіть потрібні Вам овочі. Після цього візьміть один великий буряк, помийте його та відваріть. Цей овоч слід варити близько 50-60 хв. Коли буряк буде готовий, треба злити воду, охолодити і вже після цього почистити овоч. Потім натираємо буряк на терці.

Для салату відварюємо також моркву. Варену моркву чистимо та натираємо на терці так, як і буряк.

Набираємо в окрему посудину необхідну нам кількість квашеної капусти. Якщо у Вас немає квашеної капусти власного приготування, знайти і придбати її можна у магазині.

Беремо ще також цибулю, очищаємо її та миємо. Потім нарізаємо цибулю півкільцями, розділяючи кожен шматочок окремо.

Залишилося підготувати тільки зелень. Кріп та зелену цибулю миємо та дрібно нарізаємо.

Усі підготовані продукти викладаємо у глибокий салатник, і ретельно перемішуємо, додаючи при цьому сіль перець та олію. Зверху акуратно притрушуємо дрібно нарізаними кропом та зеленою цибулею. Для декорації можемо використати також листя базиліку або петрушку. Салат готовий і його можна одразу ж споживати.

Він є досить поживним і водночас не містить багато калорій, що важливо для тих, хто дотримується певної дієти. Харчова цінність даної страви є досить високою, тому що кожен із складників славиться своїми корисними властивостями. Буряк очищує організм від холестерину і використовується для профілактики авітамінозу. Цей овоч містить вітаміни В, РР, С, амінокислоти, фолієву, яблучну та щавелеву кислоту, багато мінеральних речовин – залізо, кальцій, мідь та інші. Морква підтримує здоров’я очей, відновлює нервову систему, що зумовлено високим вмістом вітаміну А, калію і фосфору. Оскільки у моркві наявні каротиноїди, цей овоч має також протиракову дію. Антиоксиданти, що містяться у моркві, роблять шкіру пружною, запобігають появі зморшок. Цибуля містить вітаміни групи В та С, які сприяють засвоєнню заліза, покращують обмін речовин та зміцнюють імунітет. Квашена капуста містить корисні для організму пробіотики і тому нормалізує мікрофлору кишківника, сприяє правильному травленню. Цей продукт насичений аскорбіновою кислотою і тому зміцнює імунітет, підвищує стресостійкість організму взимку. У кропі зосереджено багато вітамінів та мінералів, які покращують травлення, підвищують апетит, нормалізують обмін речовин. До складу зеленої цибулі входять фітонциди, магній, залізо, вітаміни А, В, С. Її корисно вживати при авітамінозі.

Скуштувавши салат «Долина мрій», Ви не тільки добре насичуєтеся, але й збагачуєте свій організм важливими вітамінами та мінералами. З першої ж ложки Ви відчуваєте ніжний легкий смак і поринаєте у світ насолоди, світ мрій та фантазій.

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.