Салат „Аромати моря“

Хто бажає впіймати останні дні літа та насолодитись легкими, літніми салатами? Якщо ви відносите себе до цієї категорії, тоді ласкаво просимо на наш сайт з великою кількістю різноманітних салатів, де кожен може знайти щось для себе! Ми хочемо запропонувати вам новинку, яка точно вразить вас! Салат під назвою «Аромати моря», який складається з апетитної рибки тюльки, пікантного квашеного огірочка, синьої цибулі, курячого яйця та шматочків житнього хліба з горіховою начинкою! Справжні гурмани точно оцінять цей салатик,адже його смак дуже насичений та оригінальний. А ті, хто бояться експериментів – зрозуміють, що втрачали, коли не куштували його. Мерщій на кухню, щоб якнайшвидше приготувати цю смакоту!

салат рецепт

Для приготування нашого апетитного та оригінального салатику вам потрібні такі інгредієнти, а саме така кількість:

– хліб житній із горіховою начинкою

– риба тюлька ( близько 100 грамів)

– квашений огірок середнього розміру

– синя цибуля середнього розміру

– куряче яйце середнього розміру 

– оливкова олія ( 2 столові ложки)

салат інгредієнти
  • Час приготування страви – до 15 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Підготувавши все, уважно слідкуйте за нашим покроковим рецептом та рекомендаціями

Крок 1.

Першим у нас буде готуватися саме яйце, адже воно підлягає термічній обробці. Помістіть його у каструлю та залийте холодною водою В жодному разі не поміщайте куряче яйце образу в кип’яток, адже це може спровокувати тріскання яйця та витікання з нього рідини, а в холодній воді яйце поступово розігріватиметься і звариться рівномірно. Тепер доведіть воду до кипіння та додайте солі, щоб воно краще очищувалось в подальшому. Зменшіть газ та варіть яйце близько 8-10-ти хвилин, щоб отримати яйце в круту. Після цього злийте гарячу воду та піднесіть каструлю під кран з дуже холодною водою, щоб яйце швидше остило. Очистьте його від шкаралупи.

апетитний салат

Крок 2.

Тепер візьміть хліб та поріжте його на дуже тонкі шматки. Потім поставте їх на розігріту сковороду, без використання олії. Проте, стежте за тим, щоб вона мала антипригарне покриття! Смажте хліб на сильному вогні близько 3 хвилин з однієї сторони так, щоб він став хрусткий та ледь рум’яний. Ось і все, ваші сухарі готові! Завдяки тому, що хліб має горіхову начинку, ви отримаєте не тільки більше користі, а ще й розбавите загальний смак салату чимось новеньким!

яскравий салат

Крок 3.

Наступною буде тюлька. Візьміть рибку та очистьте її від всіх нутрощів, а також відріжте голову з хвостиком. Ця рибка насправді дуже універсальна, адже її смажать, консервують та навіть варять. Як будь-яка інша морська рибка, тюлька має досить багатий вітамінний склад. Не зважаючи на розмір,  вона містить собі велику кількість йоду, фосфору, кальцію, хлору та фтору. Також вона наповнена поліненасиченими жирами Омега-3 та амінокислотами. Містить вітаміни В1, В2 та РР.

ароматний салат

Крок 4.

Переходимо до синьої цибульки. Спочатку очистьте її від лушпиння та сполосніть у воді. Після цього помістіть на дошку для нарізання та подрібніть напів кільцями, які потім потрібно буде розділити на соломку. Хочемо зауважити, що саме синя цибуля додасть салату тільки легкий присмак пікантності, тому любителі більш ніжних страв можуть не перейматись щодо гостроти.

пікантний салат

Крок 5.

Квашений огірок злегка сполосніть у воді, щоб позбутись надто різкого присмаку розсолу. Далі помістіть його на дошку та поріжте напів кільцями. Краще використовувати домашнє соління, адже так, ви точно впевнені, що в складі немає шкідливих домішок.

салат приготування

Крок 6.

Салат практично готовий, залишилось переконатись, що всі інгредієнти подрібнені та готові до з’єднання. Візьміть велику тарілку та помістіть на неї шматки ароматної тюльки, потім добавте яйце та посипте зверху квашеним огірком Далі викладіть цибулю, а збоку прикрасьте хрусткими сухарями. В кінці полийте все оливковою олією холодного віджиму. Дуже ароматний, пікантний та яскравий салат готовий до подачі на стіл. Смакуйте на здоров’я та не забудьте поділитись цією смакотою зі своїми  близькими!

хрусткий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.