Салат „Апетитні дольки“

Мрієте вдома приготувати ресторанну страву, але не наважуєтесь. Боїтесь, що засміють і не зрозуміють. Ми радимо, все одно спробуйте! В цьому будьте певними, ми вам допоможемо. Рецепт який підготували саме для вас, точно у вас вийде. Салат, про який іде мова, готується досить просто і швидко, із простих інгредієнтів, які можна купити в будь-якому магазині, а виходить смачний, вишуканий, вітамінний, легкий на смак – просто ресторанна страва. Салат складається із: червоного буряка, соковитої груші, ароматного авокадо, сира із цвіллю, салату Руколи, заправленим соусом із французької гірчиці. Приготуйте і відчуйте його вишуканий смак.

салат вітамінний

Для салату вам будуть потрібні такі інгредієнти:

Буряк червоний – 1 штука

Груша – 1 половинка

Авокадо – 1 половинка

Сир з цвіллю – 100 грамів

Салат Рукола – 1 пучок

Гірчиця по-французьки – 2 столові ложки

Лимонний сік – 1 столова ложка

Оливкова олія – 1 столова ложка.

салат інгредієнти

Корисні властивості складників салату. Буряк червоний багатий вітамінами та корисними речовинами. Його рекомендують їсти при закрепах. Клітковина й органічні кислоти впливають на роботу кишківника, перешкоджає підвищенню артеріального тиску, допомагає лікувати атеросклероз, гіпертонію, впливає на процес кровотворення, завдяки вмісту йоду буряк запобігає виникненню проблем із щитоподібною залозою. Груша у своєму складі має корисні волокна і вітаміни А, В1, В2, С та Е, залізо, магній, цинк. Вона корисна для роботи головного мозку, серцевої системи, веде боротьбу з інфекціями, зміцнює імунітет, допомагає працювати підшлунковій. Груша – це низькокалорійний продукт, із високим вмістом клітковини, який рекомендують вживати тим, хто стежить за своєю фігурою, людям хворим на цукровий діабет, вона допомагає при закрепах, добре впливає на стан шкіри, запобігає старінню, зволожує волосся і надає йому природного блиску, нормалізує артеріальний тиск. Рукола багата на вітаміни та корисні речовини, вона підтримує імунну систему, покращує гостроту зору, впливає на стан і ріст кісток, зміцнює зуби та нігті, стимулює роботу мозку, сприяє засвоєнню їжі, допомагає згортатись крові. Авокадо використовують для профілактики захворювань серцевої системи, не містить цукру, і тому корисний тим, хто страждає на ожиріння, захищає клітини від старіння, запобігає виникненню анемії, добре діє на нервову систему, допомагає їжі засвоюватись. Оливкова олія – це висококалорійний продукт, яким бажано не зловживати, норма вживання 1-2 столові ложки на день. Олія містить багато поживних речовин і вітамінів, які приносять користь людському організму. Вона корисна для здоров’я шкіри, волосся, контролює роботу мозку, покращує зір та пам’ять.

Етапи приготування салату:

1. Для початку потрібно зварити буряк. Овоч помийте під протічною водою, покладіть його у каструлю, налийте багато води й варіть протягом години. Зварений буряк почистьте від шкірки. Наріжте його тонкими кружечками, потім кружечки розріжте надвоє.

салат рецепт

2. Авокадо миємо під струменем води, розрізаємо навпіл, беремо одну половинку, лупимо його, нарізаємо тонкими слайсами.

салат апетитний

3. Грушу миємо під протічною водою, беремо одну частину і нарізаємо тонкими слайсами.

салат смачний

4. Руколу промийте під протічною водою, відкладіть в сторону щоб стекла вода.

салат рецепт

5. Готуємо заправку до салату. Беремо окрему посудину викладаємо в неї гірчицю по-французьки, додаємо сік лимона, оливкову олію, ретельно змішуємо.

салат заправка

6. Сир з цвіллю нарізаємо дрібними кусочками.

салат пікантний

7. А тепер візьміть тарілку для салату. На неї викладіть по черзі нарізані буряк, грушу, авокадо у вигляді віяла. Руколу кладемо на одну купочку,

салат ситний

поливаємо зверху готовою заправкою і посипаємо подрібненими кусочками сиру з цвіллю. Божественний, ароматний, вітамінний, смачний салат готовий. Смакуйте на здоров’я!

салат готовий

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.