Поживний салат з булгуром, зеленим горошком, оливками, томатами та твердим сиром

Поживний салат з булгуром, зеленим горошком, оливками, томатами та твердим сиром

Салати полюбляються повсякчас, чи то гаряче літо, а чи холодна зима. Без них не можна уявити жодного застілля. Існує безліч варіацій цих закусок, серед яких найпопулярнішими є овочеві салати. Мало кому відомі салати, до складу яких входить також ті, чи інші крупи. Проте, часто можна зустріти салати із рисом, пшоном, кус-кусом або булгуром. Наводимо нижче рецепт салату із булгуром у поєднанні із твердим сиром та овочами.

Для такого салату Вам потрібно:

50 г булгура

150 г зеленого консервованого зеленого горошку

150 г твердого сиру

3-4 томати

100 г оливок

Для початку потрібно приготувати булгур для салату. Цю крупу потрібно обсмажити на олії і потім варити близько 20-30 хвилин. Можна просто залити гарячим окропом. Перед приготуванням промивати булгур не потрібно.

В той час, коли вариться булгур, готуємо інші інгредієнти. Потрібно взяти кілька томатів, в залежності від їхнього розміру. Якщо овочі більші – вистачить трьох, якщо ж менші – беремо чотири томати. Їх треба помити та порізати невеликими прямокутниками або ж кубиками.

Потім беремо потрібну нам кількість консервованого горошку і викладаємо його у посудину.

Наступним кроком буде підготування оливок. Їх потрібно розрізати навпіл.

Якщо булгур уже готовий, чекаємо поки він остигне і тоді викладаємо готову кашу та решту інгредієнтів на тарілку. Зверху їх потрібно густо потерти сиром.

Як заправку для салату використовуємо оливкову олію. За бажанням можна додати також лимонний сік. Спеції додаємо на власний смак. Такий салат слід подавати теплим або ж кімнатної температури. Його можна подавати свіжоприготовленим або ж через кілька годин. Смак буде незмінним.

Слід зауважити, що такий салат є достатньо ситний, дуже смачний та поживний. Булгур настільки збагачений мікроелементами та вітамінами, що це дозволяє вважати його одним із найкорисніших продуктів. У ньому багато вітамінів групи В та фолієвої кислоти. Тому вживання цієї крупи позитивно впливає на нервову систему, покращує обмін речовин, стан волосся та шкіри. Вона легкозасвоювана, однак більш калорійна, ніж інші крупи.  

Зелений горошок містить залізо, кальцій, фосфор та магній, вітаміни групи В, С та К. Горох є природним антиоксидантом, тому вживання гороху покращує роботу серцево-судинної системи, уповільнює старіння організму. В томатах накопичено безліч мінеральних речовин, органічних кислот, макро- та мікроелементів. Тому цей овоч вважається одним із найкорисніших продуктів. Томати стимулюють роботу мозку, виводять важкі метали з організму, покращують роботу шлунково-кишкового тракту.

Оливки є джерелом  вітамінів, макро- та мікроелементів. Велике значення мають також жири, присутні у оливках. Зокрема це омега 3 та омега 6.  Оливки підсилюють виділення ферментів та травних соків, очищають судини, знижують рівень холестерину, вбивають ракові клітини.

У твердому сирі міститься багато білка, вітамін С та вітаміни групи В, кальцій. Завдяки цьому  вживання сиру знижує проникність судин, нормалізує серцевий ритм, робить організм стійкішим до впливу токсинів, зміцнює імунітет.

Як відомо, італійці та французи вважають, що приготування салату – це мистецтво. Найголовніше у ньому – це отримати насолоду від самого процесу. Приготуйте смачний корисний салат із булгуром, овочами та сиром та отримайте справжнє задоволення не тільки від процесу, але й від приготованої Вами страви.

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.