Легкий салат із огірком, солодким перцем, яйцем та ковбасою

Легкий салат із огірком, солодким перцем, яйцем та ковбасою

Для того, щоб отримати хороший заряд сил та енергії, потрібно добре харчуватися. Обов’язково слід звертати увагу на те, що Ви їсте. Краще не зловживати булочками, бургерами, чи іншими стравами, які містять багато вуглеводів. Звичайно, це дуже зручно, адже не потребує великих затрат і допомагає швидко втамувати голод. Проте ніколи не потрібно забувати про своє здоров’я. Потрібно завжди оцінювати, що принесе Вам шкоду, а що буде більш корисним. Тому звертаємо Вашу увагу на рецепт простого салату із огірком, солодким перцем, ковбасою та яйцем, який Ви швидко зможете приготувати, повернувшись із роботи. Тоді і Ви, і Ваші рідні зрадіють смачній легкій закусці, яка швидко насичує і приносить неабияку користь організму.

Щоб приготувати такий салат Вам знадобляться наступні продукти:

1 огірок

1 солодкий перець

1 яйце

200 г копченої ковбаси

Спочатку потрібно ретельно помити та висушити відібрані овочі. Візьміть один великий перець та поріжте його тоненькими скибочками.

Огірок ми не очищаємо та ріжемо вздовж. При цьому кожен шматок повинен бути тоненьким. Таким чином нам вдасться надати йому бажану форму.  Для салату Вам знадобиться 3 таких шматочки огірка.

Далі ми нарізаємо ковбасу у формі тонких соломинок.

На наступному етапі потрібно відварити яйце, залишити його на кілька хвилин, щоб остигало. Після того чистимо яйце та відокремлюємо білок від жовтка. Спочатку натираємо на терці білок, а потім – жовток. При цьому викладаємо їх у різні тарілки, не змішуємо між собою. Для такого салату нам потрібна заправка, яку ми робимо із майонезу та хрону. Ця заправка додасть салату гостроти і тоді страва смакуватиме ще краще.

Порізані перець, ковбасу та білок викладаємо в одну посудину та змішуємо між собою, додаючи при цьому приготовану заправку. Акуратно викладаємо салат на тарілку. Збоку викладаємо красиво шматочки огірка та перцю, надаючи салату таким чином привабливого вигляду. Зверху рівномірно притрушуємо яєчним жовтком. Закуска готова і має неперевершений вигляд. Не варто забувати також про її харчову цінність, адже кожен із складників має неабиякий вплив на людський організм, здатен покращувати роботу різних органів та систем, сприяє зміцненню імунітету.

Солодкий перець багатий вітамінами А, С, Е, Р, РР та групи В, а також мінеральними речовинами. Зокрема це кальцій, калій, фосфор, залізо, йод. Цей овоч корисно вживати при серцево-судинних захворюваннях, щоб запобігти закупорюванню артерій та зміцненню кровоносних судин.

Огірки славляться високим вмістом йоду, клітковини, корисних органічних кислот, вітамінів А, С, В, Е, Н, РР. Окрім того, вони насичені каротином, залізом, кальцієм та іншими корисними елементами, які так необхідні для здоров’я.

У яйцях наявно багато цінних речовин. В першу чергу це яєчний білок, який виконує функцію будівельного матеріалу для м’язів. Завдяки вмісту вітаміну В12 жири швидше розщеплюються. Також яйця містять корисні для очей антиоксиданти, які знижують ризик виникнення розладів очей.

Не потрібно також забувати про значення хрону. Цей продукт додасть салату не тільки витонченої пікантності, але й підвищить його корисний вплив. Хрін відомий як природний антибіотик, який бореться із бактеріями, корисний для травлення та запобігає розвитку онкологічних захворювань. Окрім того, хрін покращує пам’ять та апетит.

Зважаючи на всі вище наведені позитивні властивості продуктів, використаних у даному салаті, Вам більше не потрібно замислюватися над тим, що приготувати, адже Ви уже знайшли потрібний рецепт. Залишається тільки одне – його приготування. Тому не зволікайте, а скоріше приготуйте таку довершену і поживну смакоту!  

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.