Вітамінний фруктовий салат з гарбузом, бананом, яблуком, ківі та родзинками

Вітамінний фруктовий салат з гарбузом, бананом, яблуком, ківі та родзинками

Буває так, що звичайні овочеві салати з майонезом, м’ясом та різними важкими добавками набридають і організм потребує щось легке та невимушене. Такі страви зазвичай не потребують багато часу та досить прості у приготуванні. Сьогодні ми поговоримо про фруктові салати. Більшість вважає, що вони недостатньо насичують на весь день та зовсім неситні. Проте, якщо підібрати правильну комбінацію з фруктів та знати декілька секретів – можна бути ситим весь день та отримувати суцільну користь від таких інгредієнтів. Особливо такий варіант салату сподобається діткам, які полюбляють солоденьке, і яким так важлива велика кількість вітамінів та зміцнення імунітету. Вітамінний фруктовий салат з гарбузом, бананом, яблуком, ківі та родзинками виглядає досить привабливо на святковому столі, в якості корисного десерта, тому його можна подавати порційно в невеличких посудинках. Цей салат є досить доступним по ціні, тому що не містить екзотичні інгредієнти, а лише звичайні, повсякденні фрукти. Давайте пошвидше приступимо до приготування!

Для покупки Вам знадобиться такий список інгредієнтів:

– гарбуз – 300 гр.

– спілий банан – 1 шт.

– яблуко середнього розміру – 1шт.

– ківі середнього розміру – 1 шт.

– родзинки – 80 гр.

– сметана або ж натуральний йогурт

–  вершкове масло – 50 гр.

– мед – 80 гр.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 2

Детальний рецепт.

Крок 1

Спочатку приступимо до нарізки гарбуза. Дуже важливо вміти правильно обирати гарбуз. Він повинен бути солодким та свіжим, таким, щоб наповнити нас своїми корисними вітамінами. М‘ якоть гарбуза  має яскравий, насичено-оранжевий колір,що свідчить про високий вміст каротиноїдів.Саме вони перетворюються в організмі людини у вітамін А. Ми радимо не купляти  вже готовий порізаний на кубики гарбуз, адже виникає ризик того, що його могли різати в антисанітарних умовах, а  м’якоть може містити багато шкідливих бактерій, наприклад, сальмонелу або кишкову паличку. Цікаво те, що чим більший розмір гарбуза, тим більше волокниста його м’якоть. Саме тому потрібно купувати плоди не надто великого або середнього розміру. Спеціалісти кажуть, що шкірка гарбуза яскравого та насиченого кольору свідчить про спілість та солодкий смак.

Обережно очистіть гарбуз від шкірки та наріжте його кубиками середнього розміру. Далі помістіть в сковороду, добавте вершкового масла та протушіть приблизно 15 хвилин.

Крок 2

При виборі ківі варто звернути увагу на запах. Він має бути ароматний і не надто виражений. Якщо в запаху ківі присутні нотки бродіння (легкий запах вина), то плід вже почав псуватись і від нього краще відмовитись. Також Ви можете легко натиснути пальцем на поверхню фрукта  – повинна утворитись невелика вм’ятина. Стиглий фрукт повинен бути м’яким, але не дуже – якщо під вашим пальцем при натисканні утворюється досить велика вм’ятина, яка супроводжується витіканням соку – це означає, що фрукт вже перезрів.

Візьміть ківі та промийте його. Далі очистіть від шкірки та наріжте досить тонкими дольками.

Крок 3

Банани, напевно, найпопулярніші серед усіх фруктів. Тому практично кожен знає, що наявність темних цяток на шкірці банану, надмірна м’якість свідчать про перестиглість фрукта. Для нашого салату варто вибирати саме ідеальний, солодкий, але не надто м’який банан, щоб при нарізці зберігалась його форма. Отже, акуратно наріжте банан на кружечки.

Крок 4

Хоча в шкірці яблук міститься велика кількість вітамінів та інших поживних речовин, у цьому рецепті ми будемо зрізати її, це зробить салат більш ніжним за смаком. Далі поріжте яблука на шматки середнього розміру.

Яблука та банани полийте зверху медом.

Крок 5

Коли всі наші інгредієнти готові, можна приступати до оформлення салату. Для цього використовуйте порційні десертні мисочки, які ідеально підійдуть до приходу гостей. Потрібно викласти салат шарами, для цього спочатку поставте на дно порізані яблука, потім кубик гарбуза, далі дольки ківі, кружечки банану і знову шар гарбуза. Зверху посипте все родзинками. Дійсно корисні  родзинки не повинні злипатися, бути вологими або занадто сухими і жорсткими, не повинно бути видимих ознак плісняви і зараження шкідниками. Далі полийте зверху натуральним йогуртом. Це все! Солодкий, корисний, а головне досить ситний салат готовий тішити Ваших близьких та рідних. Обов’язково поділіться таким цікавим рецептом з усіма охочими! Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.