Витончений овочевий салат з мідіями, болгарським перцем, помідорами, огірком та фетою

Витончений овочевий салат з мідіями, болгарським перцем, помідорами, огірком та фетою

Овочеві салати – це, звісно корисно, смачно та просто. Проте, іноді вони набридають та хочеться спробувати щось новеньке та нестандартне. Переважна більшість одразу думає про шматок соковитого, проте, місцями жирного м`яса, яке не завжди є дієтичним. Що ж вигадати у цьому випадку? Сьогодні ми допоможемо Вам у цьому та розповімо детальний, покроковий рецепт ідеального, вишуканого салатику. Зацікавили? Тоді залишайтесь з нами, щоб дізнатись більше! Витончений овочевий салат з мідіями, болгарським перцем, помідорами, огірком та фетою – це справді чудова альтернатива звичайним овочевим салатам, або ж салатам з м`ясом. Мідії – це родзинка, яка прикрашає салат неймовірним, морським присмаком та ароматом. Справжні гурмани справді оцінять такий салат, а противники споживання м`яса наповнять свій щоденний раціон ще однією стравою. Давайте приступимо до детального рецепту, щоб Ви пошвидше змогли насолодитись цією смакотою. Поїхали!

Щоб приготувати цей апетитний та поживний салатик Вам потрібні наступні інгредієнти:

– перець болгарський червоний середнього розміру – 1 шт.

– сир фета – 120 гр.

– синя цибуля середнього розміру – 1 шт.

– невеличкі помідори – 2 шт.

– огірок середнього розміру – 1 шт.

– мариновані мідії – 100 гр.

– невеликий пучок петрушки 

– сіль та перець за смаком

Час, який Ви витратите на приготування – всього 15 хвилин

Кількість порцій – 2

Покроковий рецепт

Крок 1

Так як мідії – це головний компонент салату, який дуже впливає на загальний смак салату, то слід відповідально поставитись до вибору цього морепродукту. Колір молюска повинен бути бежевим або рожевим (інші відтінки, такі як: зеленуватий, сіруватий, або ж коричнуватий – недопустимі).
Розмір мідії впливає тільки на кількість м’яса самого молюска (за смаковими характеристиками мідії різного розміру практично не відрізняються). Звісно ж, ми радимо читати склад продукту на упаковці та задуматись над покупкою, якщо там містяться барвники та підсилювачі смаку. Не менш важливим є й термін придатності, тому уважно перевіряйте його. Калорійність саме маринованих мідій становить приблизно 67 ккал на 100 гр. продукту.

Крок 2

Упаковку з сиром фета акуратно відкрийте. Далі відлийте надлишкову рідину та дістаньте потрібну кількість. Акуратно наріжте фету кубиками. Ми радимо перевіряти склад продукту на упаковці. Справді натуральний сир фета повинен складатися з молока, солі та закваски. Інші додаткові добавки свідчать про наявність хімічних елементів, які відбирають справжню цінність та користь продукту.

Крок 3

Візьміть огірок, промийте ретельно під водою та відріжте хвостики. Далі наріжте тонкими півкільцями. Якщо ж Ви сумніваєтесь у походженні та натуральності овоча – краще очистіть шкірку, тому що саме в ній можуть міститися нітрати та інші хімічні добрива. Підозріло великий розмір огірка теж недуже хороший знак. Саме тому, в пріорітеті повинні бути домашні, яскраві огірки середнього розміру, які міститимуть в своїй шкірці багато корисних вітамінів та мікроелементів.

Крок 4

 Промийте помідорки під водою. Відріжте хвостики та просушіть паперовим рушником. Візьміть гострий ніж та поріжте плоди досить маленькими шматками, при цьому, стараючись зберегти м`якоть. 

Крок 5

Синю цибулю очистіть від лушпиння та акуратно наріжте півкільцями. Ми радимо Вам змочувати час від часу ніж у холодній воді, щоб уникнути сліз, при нарізці.

Крок 6

Приступіть до червоного перцю. Промийте його під водою. Далі, акуратно та повільно проведіть кінчиком гострого ножа довкола хвостика перця та витягніть його. Розріжте овоч на 2 рівні частини та прочистіть його від дрібних зерняток. Потім додатково промийте під водою. Частинки поріжте на невеликі кубики.

Крок 7

Пучок петрушки замочіть у воді, а потім обгорніть у паперовий рушник. Постарайтесь вибрати справді свіжу та яскраву зелень без засохших, пожовтілих листочків. Дрібно наріжте петрушку.

Крок 8

Всі подрібнені інгредієнти помістіть у посудину, добавте зовсім трохи солі (так як фета має цілком велику кількість солі), або ж взагалі пропустіть цей крок. Посипте зверху чорним меленим перцем та ретельно перемішайте. Під кінець, акуратно викладіть кубики фети на салат. І салат готовий! Це справді надзвичайно простий та апетитний салат, який не залишить байдужим нікого. Всім смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.